teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gillar du att arbeta i en global miljö där du får vara med och utveckla nya och befintliga processer och anläggningar från idé- och designstadie till full implementering? Då är denna tjänst definitivt något för dig!

Om tjänsten

Teknologin kring tillverkning av blandningar är en av Höganäs kärnkompetenser. För att framställa de mest konkurrenskraftiga produkterna till våra kunder arbetar vi ständigt med att utveckla nya och förbättra våra befintliga produktionsprocesser.

Som processutvecklingsingenjör inom Handling & Mixing kommer du att ingå i ett team som ansvarar för utvecklingen av blandningsteknik och en mängd andra processtekniker såsom kemiska och termiska processer i exempelvis reaktorer och torkapparater, hantering av vätskor och pulver i pumpsystem eller transportörer, agglomerera partiklar eller fraktionering och uppdelning av detsamma via siktning eller malning. Det är ett brett område där du kommer att arbeta med allt från teknik- och processutveckling till full implementering av produkter, processer och anläggningar globalt. Dina arbetsuppgifter innebär därmed exempelvis att:

  • Utveckla, analysera och förbättra tillverkningsprocesser och eventuellt dess maskinlösningar

  • Göra riskanalyser, kostnadsuppskattningar och optimeringar

  • Uppstart av nya anläggningar och modifierade processer

  • Kvalificering och kvalitetssäkring av nya produkter och processer

  • Utföra analyser av processäkerhet för ny- och befintlig teknik

  • Leda eller delta i olika stadier av investeringsarbete

På Höganäs arbetar vi primärt i uppdrags och projektform vilket gör att projektledning och medverkan i investerings- och utvecklingsprojekt ingår som en naturlig del i arbetsuppgifterna.

Tjänsten är placerad i Höganäs. Du kommer att ingå i vårt Handling & Mixingteam som är en del av Global Technology, organisationen där våra kärnkompetenser inom processutveckling och utrustningsdesign är samlad. Global Technology´s uppdrag är att stödja våra olika anläggningar runt om i världen från förstudie till projektimplementering och vid produktionsstart.

Din profil

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen i maskinteknik, kemi, fysik, processdesign eller liknande. Vi vill gärna att du har ett par års erfarenhet från industrin, gärna processindustrin. Kunskaper om pulver och partiklars egenskaper är meriterande.

Vi ser dig som en nyfiken, ödmjuk lagspelare som inte är rädd för att ifrågasätta etablerade sanningar eller bidra med kompletterande infallsvinklar. Du bör ha fallenhet för kritiskt tänkande, vara noggrann samt ha förmåga att fokusera på detaljer och att förstå helheten. Du måste också kunna rapportera resultat på ett strukturerat och lättförståeligt sätt.

Resor ingår i tjänsten och är uppdragsberoende.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö men även i nära samarbete med produktionen i Sverige och därför behöver du behärska både svenska och engelska. Höganäs är som nämnts en global koncern vilket medför att ytterligare språkkunskaper är en merit.  

Att jobba på Höganäs

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och strävar efter mångfald. Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du utvecklas och når din fulla potential. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, där vi strävar efter öppenhet som ett sätt för både medarbetare och företag att utvecklas. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen – och vi – står inför. I nära samarbete med våra intressenter siktar vi mot vår vision om ett hållbart samhälle, att inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver, med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonsindustrin, ytbeläggnings- och sammanfogningstekniker, additiv tillverkning och vattenrening; områden som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle. Höganäs grundades 1797 och idag sysselsätter vi 2 400 engagerade medarbetare i 16 länder i Europa, Amerika och Asien. Vår omsättning under 2020 var 0,8 miljarder euro. Våra ägare är Lindéngruppen och FAM.

Intresserad?

Vi tillämpar löpande rekrytering så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdagen är 31 januari 2022.

Contact person

Charlotte Siversson

HR Business Partner

+46707916188

Charlotte.Siversson@hoganas.com

Jonas Darwen

Manager, Handling & Mixing

+46 702339695

jonas.darwen@hoganas.com

 

Logo

Processutvecklingsingenjör

Ansök nu

Dela detta jobb