teknikjobb.se

Processtekniker till innovativt techbolag!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-10-29

Ansök nu

Processtekniker till innovativt techbolag!

Vår kund söker nu en processtekniker som vill arbeta med morgondagens teknik! Hos vår kund kommer du att arbeta med nyaste teknikerna inom nanoteknologi och du kommer in i ett företag med start up-känsla där mycket spännade saker kommer ske framåt. Känns detta steg helt rätt? Läs då mer!

Om tjänsten

Academic Work söker för kunds räkning en processtekniker.

Med nya investeringar satsar vår kund på att expandera bolaget och produktionen – ta chansen och bli en del av detta spännande bolag!

Vår kund är ett teknikföretag som har skapat nästa generations IR-sensorer baserat på nanoteknologi. Teamet är stationerat centralt i Stockholm, och behöver utökas med ytterligare en medarbetare inom produktionen. I rollen som processtekniker kommer du att arbeta praktiskt med tillverkningsprocesserna av en unik produkt. Du kommer att arbeta i ett litet sammansvetsat team på 5-6 medarbetare.

Produktionsprocessen består av ett stort antal processteg där några utförs på labbet vid campus KTH och resterande hos vår kunds samarbetspartners.

Fokus kommer att ligga på att förbereda, utföra, dokumentera och analysera arbetet inom våtkemiska processteg i sura elektrolytbad (oorganisk kemi), skicka över produkt till produktionspartner för att i ett senare steg få tillbaka produkten och fortsätta arbetet. Din roll kommer till en början innebära stöttning till dina kollegor i deras dagliga arbete. Rollen kommer därför vara bred och innebära flertalet olika arbetsuppgifter, vid tillfällen repetitiva, något du måste känna dig bekväm vid.

Då produkten är i ett tidigt skede kommer processerna och analysarbetet ständigt ger företaget ny kunskap som behöver hanteras.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. Förutsatt att båda parter är nöjda med samarbetet kommer det bli aktuellt att bli anställd av vår kund på sikt.

Arbetsuppgifter

I rollen som processtekniker kommer du bland annat att:

 • Utföra ankomstkontroller samt att skicka iväg material till samarbetspartners.

 • Bereda olika våtkemiska experimentbad (sk. elektrolyter från salter).

 • Underhålla och analysera dessa bad (pH, densitet, konduktivitet, osv).

 • Utföra plätering (deponering av nanotrådar) med hjälp av dataprogram.

 • Avsyna processresultat av halvfabrikat med hjälp av mikroskop & elektrisk karaktärisering.

 • Dokumentera, analysera och presentera resultat med slutsatser.

 • Genomföra stresstester (elektriska funktionstester av nanotrådar efter olika behandlingar).

Vi söker dig som

 • Har relevant utbildningsbakgrund alt. Arbetslivserfarenhet som vår kund anser är likvärdig.

 • Besitter erfarenhet och intresse av att arbeta i labbmiljö och då gärna inom kemi eller teknik. I din ansökan är det viktigt att du skriver i motiveringen vad det är för kunskap och erfarenhet du besitter.

 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då båda språken används dagligen inom företaget.

 • Har god datavana då processer styrs via recept och det förekommer en hel del rapportering.

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet inom elektrokemo, oorgaisk kemi eller materialkemi med inriktning på våtkemiska beläggningsmetoder samt ytkemi/ytfysik.

Som person är du lugn, positiv och noggrann. Du har en förmåga att strukturera upp arbetet och hålla ordning och reda på det du gör. Vidare tar du ansvar för ditt arbete och du är uthållig när du bibehåller fokus och noggrannhet när arbetet är repetitivt. Du har struktur i ditt arbete och du arbetar metodiskt för att säkerställa en bra & stabil kvalitet. Vidare ser vi även att du är nyfiken och engagerad som person samt driven vid eget arbete.

Övrig information

 • Start: Efter överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, lånsiktigt

 • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Processtekniker till innovativt techbolag!

Academic Work