teknikjobb.se

Arbetsbeskrivning

På enheten Insamling och behandling erbjuds nu en tjänst för dig som vill vara med och påverka avfallshanteringen i det framtida Göteborg. Du kommer som processledare att bidra till att det skapas hållbara avfallslösningar i staden. Dina ansvarsområden kommer vara Farligt avfall och miljörapportering av våra anläggningar.

Som processledare kommer du att ansvara och planera uppföljning av avtal för insamling och behandling samt tjänster inom Farligt avfall, såsom FA-bil och insamling från ÅVC. I rollen kommer du också initiera och vara delaktig i arbetet med att ta fram tjänster och delta i utvecklingsprojekt inom ditt område.

Tjänsten innebär att du har en stödjande funktion gentemot anläggningsansvariga; bland annat genom att stödja inför, under och efter tillsyn av tillsynsmyndigheter och stödja i framtagandet av miljörapporter. Utredning och rapportskrivning ingår i uppdraget. Du kommer även att ta fram beslutsunderlag till tjänstemän och politiker.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär.
Välkommen!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom teknik, miljöjuridik eller naturvetenskap, samt B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom politiskt styrd organisation samt erfarenhet av arbete inom kemi-avfallsbranschen eller tillsynsmyndighet.

För att bli framgångsrik i rollen som processledare ser vi att du är bekväm i sociala sammanhang, såväl informella som formella. Arbetet innebär kontakt med flera aktörer vilket kräver att du kan skapar goda relationer och bygger nätverk som är viktiga för din yrkesroll. I din tjänst kommer du informera och stödja interna samt externa parter, du behöver därför kunna stå för fattade beslut, och även kunna förmedla obekväma budskap om så krävs.

För att komma framåt i ditt arbete ser vi det som en förutsättning att du använder din tid effektivt, upprättar tydliga mål och arbetar systematiskt, organiserat och metodisk. Då en del av ditt arbete är att genomföra utredning och skriva rapporter är det av vikt att du är grundlig och kontrollerar ditt arbete för att säkerställa en hög kvalité och att inget lämnas åt slumpen. Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter samt att du kommer hålla i möten ser vi att du kan uttrycka dig i svenska i både tal och skrift.

Övrig information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten<http://www.goteborg.se/kretsloppochvatten> och följ oss på Facebook eller Linkedin.

Kontaktpersoner
Hilda Kraamer
Avdelningschef
Telefon: 031 - 368 27 30

Processledare - vikariat

Ort
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Dela detta jobb