teknikjobb.se

Processingenjörer till VA SYD

Ansök nu

Processingenjörer till VA SYD

Drivs du av att jobba med en av samhällets viktigaste funktioner? Vill du bidra till målet att leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? Då ska du läsa vidare! VA SYD söker nu två processingenjörer till Produktionsavdelningen. 

Din kommande roll 

Processingenjörernas roll är att följa upp och utveckla de tekniska, biologiska och kemiska processerna på produktionsanläggningarna för avlopps- och dricksvatten. Rollen innebär att göra fördjupade studier av avloppsreningsprocesserna och arbeta för en resurseffektiv drift med omgivande miljö i fokus. 

Du kommer till en nybildad Processgrupp, där vi samlar specialistkompetens inom processteknik för att utveckla arbetssätt och kunna möta framtida krav. Nu förstärker vi gruppen med en processingenjör, samtidigt som vi rekryterar en vikarierande processingenjör under 1 år. Processingenjörerna kommer att arbeta tätt tillsammans för att utveckla vårt gemensamma arbetssätt på Produktionsavdelningen inom avloppsvattenrening. Alla processingenjörer står inför liknande utmaningar i sitt arbete, vilket skapar goda förutsättningar för samarbete och erfarenhetsutbyte mellan processingenjörerna.

Som processingenjör på avloppsreningsanläggningar arbetar du med att: 

 • följa upp och justera reningsprocessen för att uppnå bättre utsläppsresultat och mer optimalt resursutnyttjande

 • sammanställa och redovisa data internt och externt.

 • stödja driftspersonlen i problemlösning och prioritering.

 • självständigt initiera och driva förbättringsprojekt samt att medverka med processkunskap i om- och tillbyggnadsprojekt.

 • säkerställa att kapaciteten på anläggningarna är tillräcklig i förhållande till belastningen

 • bidra till utvecklingen på anläggningarna genom långsiktig planering 

Vikariat: Processingenjör Sjölunda, 12 månader med start omgående

Du kommer under 2022 att arbeta med uppföljning av reningsverket och i utredningar och utvecklingsprojekt som syftar till att förbättra reningsprocessen. Placeringen är på Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö. Vi värdesätter din förmåga att kommunicera komplexa frågeställningar på ett lättförståeligt sätt.

Tillsvidaretjänst: Processingenjör Ellinge/Sjölunda 

Under 2022 kommer du arbeta med reningsprocesserna på Ellinge avloppsreningsverk i Eslöv samt övriga reningsverk i Eslövs kommun. Du kommer också att vara delaktig i flera ombyggnadsprojekt som pågår, där nya reningsverk ska dimensioneras för att uppnå bättre resultat. I slutet av 2022 flyttas tjänsten till Sjölunda avloppsreningsverk för att arbeta vidare med reningsprocesserna på det avloppsreningsverket. Du kommer också ha en viktig roll i programmet där ett nytt reningsverk ska utformas och så småningom börja byggas. Dina kunskaper i avloppreningssprocesser är mycket viktiga vid nybyggnation av reningsverk samtidigt som befintliga anläggningar ska förvaltas och leverera goda resultat.  

Vi erbjuder

VA SYD är inne i en expansiv fas med förnyelse och modernisering av våra anläggningar och vår satsning inom sydvästra Skånes största infrastrukturprojekt bedrivs i programmet Hållbar avloppsrening i ett växande Skånehttps://hallbaravloppsrening.vasyd.se som bland annat omfattar byggnation av ett nytt regionalt avloppsreningsverk på Sjölunda. Du kommer att bli en del av en grupp med ett tiotal drivna kollegor som har roligt tillsammans. Produktionsavdelningen består av ca 150 medarbetare och har ansvar för våra produktionsanläggningar för dricksvatten, avloppsrening och biogas samt tillhörande anläggningar för styrning och reglering av ledningsnäten för dricksvatten och avloppsvatten. 

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, engagerade kollegor och ett bra arbetsklimat erbjuds du även goda anställningsförmåner. Här ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Se filmer med dina blivande kollegor: www.vasyd.se/hejingenjör

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vi ser det som självklart att du vill vara med att minska miljöbelastningen på vårt omgivande vatten. I rollen har du dagligen har mycket kontakt med kollegorna i driften och övriga delar av organisationen. Din kvalitetsmedvetenhet värderas högt. Som processingenjör gillar du att samarbeta och är både drivande, resultat- och relationsorienterad. 

Dina erfarenheter

För vikariatet söker vi dig som har:

 • som lägst YH-utbildning inom drift, vatten, miljö eller motsvarande.

 • B-körkort

Utöver detta är det meriterande ifall du har erfarenhet av arbete på avloppsreningsverk eller processindustri. 

 För tillsvidaretjänsten söker vi dig som har:

 • civilingenjörsexamen med inriktning mot ekosystemteknik, miljöteknik eller liknande

 • B-körkort 

 • Erfarenhet av arbete på avloppsreningsverk eller inom processindustri

 • Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket betyder att den som anställs måste vara svensk medborgare.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: 

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Dela detta jobb

Processingenjörer till VA SYD

VA SYD