teknikjobb.se

Processingenjör till VA SYDs reningsverk Källby i Lund

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-18

Ansök nu

Processingenjör till VA SYDs reningsverk Källby i Lund

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Då ska du läsa vidare!

Din kommande roll

Som processingenjör får du möjlighet att utveckla driften av avloppsreningsverken inom driftområdet som innefattar Källby, samt två av de mindre reningsverken i Lund. Processingenjören ingår i ett team som ansvarar för drift, underhåll, tillsyn, uppföljning, optimering och utveckling av våra anläggningar. Processingenjören ansvarar även för att processen drivs optimalt genom att kontinuerligt följa och justera driften. Du ansvarar för att sammanställa och redovisa drift- och processdata internt, till myndigheter och andra externa parter. Det ingår också i processingenjörens arbetsuppgifter att stödja driftenheten i den dagliga verksamheten genom problemlösning. Ditt arbete kommer även att innebära att du självständigt initierar och driver förbättringsprojekt samt att medverka med processkunskap i om- och tillbyggnadsprojekt.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Du kommer att bli en del av en grupp med drivna kollegor som har väldigt roligt tillsammans. Här ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställd. Vi samlas bland annat för gemensam fika varje morgon. Du kommer självklart få tillgång till vårt gym som finns på arbetsplatsen, och avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. 

Tjänsten som processingenjör utgår från avloppsreningsverket Källby som är ett av regionens större reningsverk. Totalt har VA SYD idag 17 avloppsreningsverk, ca 200 pumpstationer och avdelningen består av drygt 100 medarbetare. Anläggningarna är till stor del i behov av modernisering och tillsammans med ökade krav på verksamheten medför detta att driften ständigt måste förändras och utvecklas. Driften är uppdelad i två geografiska driftområden där de fyra största avloppsreningsverken, Ellinge, Källby, Sjölunda och Klagshamn utgör utgångspunkter för driftspersonalen. Till vart och ett av de fyra stora reningsverken finns platschef, drift- och underhållsingenjörer, drifttekniker, underhållstekniker, elektriker, automationsingenjörer och processingenjörer som sköter driften av avloppsanläggningarna.

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom vår identitet miljö och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som Processingenjör gillar du att samarbeta och är både drivande, resultat- och relationsorienterad. Vi ser det som självklart att du vill vara med att minska miljöbelastningen på våra vattendrag.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har;

  • civilingenjörsexamen med inriktning mot ekosystem, väg- och vatten, bioteknik eller liknande
  • B-körkort (en del av arbetet sker på pumpstationer och de mindre reningsverken i driftområdet)
  • vill dela vår identitet miljö och står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet 

 

Utöver detta är det meriterande ifall du har erfarenhet av processrelaterat arbete på avloppsreningsverk eller annan processverksamhet. För att lösa möjliga problem krävs det att du är analytisk och är kvalitetsmedveten. Du ska även har lätt för att samarbeta, då du dagligen har mycket kontakt med driften och övriga delar av organisationen.

Välkommen med din ansökan!


Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

 

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Processingenjör till VA SYDs reningsverk Källby i Lund

VA SYD