teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Processingenjör till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Processingenjör till VA SYD

Drivs du av att jobba med en av samhällets viktigaste funktioner? Vill du bidra till målet att leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? Då ska du läsa vidare! VA SYD söker en junior processingenjör till Produktionsavdelningen.

Din kommande roll 

Processingenjörens roll är bland annat att: 

  • följa upp och utveckla de tekniska, biologiska och kemiska processerna på produktionsanläggningarna för avlopps- och dricksvatten

  • ansvara för uppföljning av anläggningarnas utsläppsvärden och kvalitetsparametrar

  • beakta produktionsanläggningarnas processfunktion vid planering av åtgärder och projekt

  • driva på utvecklingen av processer och tekniker för att förbättra och optimera anläggningarnas resultat samt arbeta med långsiktig planering

  • följa upp och justera reningsprocessen tillsammans med driftpersonalen för att uppnå bättre utsläppsresultat och mer optimalt resursutnyttjande, samt stödja driftspersonalen i problemlösning 

  • initiera och driva anläggningsnära utredningar och förstudier utifrån enhetens övergripande planering

  • säkerställa att kapaciteten på anläggningarna är tillräcklig i förhållande till belastningen

Du kommer till enheten Process & Utveckling, där vi samlar specialistkompetens inom processteknik för att utveckla arbetssätt och kunna möta nuvarande och framtida krav. Processingenjörerna arbetar tillsammans för att utveckla vårt gemensamma arbetssätt på Produktionsavdelningen. Enheten har funnits i ett halvår och befinner sig därför i en utvecklingsfas, där alla ges stora möjligheter att påverka hur enheten ska arbeta. Du kommer att arbeta till största del med avloppsvattenrening. 

Som processingenjör kommer du också att vara delaktig som processkunnig i flera ombyggnadsprojekt som pågår, där nya reningsverk ska dimensioneras för att uppnå bättre resultat. När du byggt upp kunskaper i avloppreningssprocesser kommer du också ha en mycket viktig roll vid nybyggnation av reningsverk samtidigt som befintliga anläggningar ska förvaltas och leverera goda resultat.  

Vi erbjuder

VA SYD är inne i en expansiv fas med förnyelse och modernisering av våra anläggningar. Du kommer att bli en del av en grupp med ett tiotal drivna kollegor som har roligt tillsammans. På enheten finns, utöver processingenjörer, även utvecklingsingenjörer, processtekniker och utvecklingsledare. Produktionsavdelningen består av ca 150 medarbetare och har ansvar för våra produktionsanläggningar för dricksvatten, avloppsrening och biogas samt tillhörande anläggningar för styrning och reglering av ledningsnäten.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, engagerade kollegor och ett bra arbetsklimat erbjuds du även goda anställningsförmåner. Här ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Vem är du?

Den här rollen passar dig som är nyutexaminerad från universitet eller högskola. Vi kommer därför att förse dig med en mentor som också är processingenjör och som kan introducera dig till arbetet och som kan vara ett stöd och bollplank när du tar steget ut i arbetslivet. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vi ser det som självklart att du vill vara med att minska miljöbelastningen på vårt omgivande vatten. I rollen har du dagligen har mycket kontakt med kollegorna i driften och övriga delar av organisationen, så din goda förmåga att samarbeta och kommunicera är värdefull. Som processingenjör krävs en god problemlösningsförmåga, initivativtagande och resultatorientering. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

  • civilingenjörsexamen med inriktning mot ekosystemteknik, miljöteknik eller liknande

  • B-körkort 

Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Här hittar du kartan över VA SYDs produktionsanläggningar och arbetsplatser.

Dela detta jobb

Processingenjör till VA SYD

VA SYD