teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Processingenjör / Systemingenjör Driftstöd

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-22

Ansök nu

Processingenjör / Systemingenjör Driftstöd

Är du en handlingskraftig och strukturerad person som tycker om att arbeta tillsammans med andra? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
  
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
  
Om jobbet
Nu söker vi en processingenjör/systemingenjör till Forsmark. Verksamheten vid Driftstöd på Forsmark 2 ansvarar för flera arbetsuppgifter. Bland annat att ta fram och bereda beslutsunderlag till driftledingen, stödja och utveckla operativ drift samt verka för en säker drift. Som Processingenjör/systemingenjör Driftstöd kommer du att arbeta tillsammans med ett kompetent och erfaret team som bidrar till att skapa en trygg och säker arbetsplats.
  
Dina arbetsuppgifter
• Problemlösning i den dagliga driften som stöd till driftledningen

• Driftanalys och ingenjörsstöd för kontrollrummet

• Primärsäkerhetsgranskning

• Framtagning av driftordrar

• Möjlighet att ingå i haveriberedskapen

Om dig
Vi ser gärna att du

• Har kontrollrumskännedom

• Har erfarenhet av driftarbete i kontrollrum samt bred teknisk kompetens

• Har god kunskap om driftprocesser och god systemkunskap

• Har som lägst gymnasieutbildning
  
Som person är du en person som är handlingskraftig, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du delar gärna med dig av din kunskap så att gruppen utvecklas och du föredrar att arbeta på ett strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
  
Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Tillsammans med ett team med stor och bred erfarenhet arbetar du för att säkra driften. Du bygger ett stort nätverk inom Forsmark. Du får större inblick och kunskap om organisationen i stort. Du får ett stort ansvar, varierande arbetsuppgifter och en god kompetensutveckling där flera vägar inom organisationen öppnas upp genom kunskap och kännedom kring Forsmark som organisation.

Om Forsmark
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
  
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
  
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Johan Ahlström tfn (070-6181203)

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Evelyn Fjellsdotter tfn (073-088 20 37)

Under semesterperioden kommer vi ha begränsad möjlighet att svara på frågor. Frågor besvaras från den 1 augusti, urval påbörjas efter sista ansökningsdag.
  
Forsmarks fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna -Henrik Rönnholm, Jing Karberg, SEKO – Ingemar Eriksson, Conny Nordström, Unionen – Rebecka Holmberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark
  
Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

 

Dela detta jobb

Processingenjör / Systemingenjör Driftstöd

Vattenfall AB