teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of more than SEK 26 billion in 2018 and employs about 4,200 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Som processingenjör ansvarar du för det processtekniska utvecklingsarbetet inom sektionen och är direkt underställd sektionschefen. Processingenjörens huvudsakliga uppgift är att stödja verksamheten att uppnå långsiktiga och kortsiktiga kvalitets, produktions, energi och miljömål.Processingenjören verkar för en kontinuerlig processteknisk utveckling med syfte att stärkaverksamheten kvalitets-, kapacitets- och resultatmässigt. Som processingenjör initierar och leder eller deltar du i projekt och utredningar med processteknisk inriktning. Du representerar sektion SMK i process- och kvalitetsfrågor, externt och internt gentemot FoU och marknad. I ansvarsområdet ingår även miljöanläggningar. Du kommer att ingå i ett team på 5 personer.

Dina kvalifikationer

Du har en ingenjörsutbildning på universitet eller högskola. Erfarenhet av processarbete och kännedom om LKAB:s malmförädlingsprocesser är meriterande. Din förmåga till nära samarbete med arbetslag och övriga anställda är en grundförutsättning för arbetet. Utöver detta är engagemang och initiativförmåga mycket viktiga egenskaper.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Ytterligare upplysningar lämnas av sektionschef Per-Erik Hjerpe, 0970-762 09

Processingenjör Pelletsverken Malmberget

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-09-27

Ansök nu

Dela detta jobb