teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Nu söker vi en processingenjör till KA3/KK4 för att vara med på vår tillväxtresa med ansvar för anrikningsverk KA3 i Kiruna!


Som processingenjör hos oss kommer du arbeta med det processtekniska utvecklingsarbetet inom sektionen NMF i anrikningsverket KA3. Din huvudsakliga uppgift är att tillse att verksamheten uppfyller sina produktions-, energi- och kvalitetsmål långsiktigt, men även kortsiktigt genom dagligt processtekniskt stöd i driftsorganisationen.


I din roll kommer du att arbeta med process- och produktutveckling med syfte att stärka verksamheten kvalitets-, kapacitets- och resultatmässigt. Detta innebär att du initierar och leder eller deltar i projekt och utredningar med processteknisk inriktning. Du representerar KA3 i process-, energi- och kvalitetsfrågor, externt och internt gentemot FoU och marknad.


I rollen som Processingenjör KA3 kommer du att ingå i ett team med Processingenjör för Miljöanläggningar, Processingenjör KK4 och 5 produktionschefer. Rollen förutsätter att du är driven, ansvarstagande och trivs i en roll där du har flera kontaktytor och driver utvecklingsarbetet framåt i samarbete med andra. För att du ska trivas ska du tycka om att arbeta i team mot gemensamt uppsatta mål. Befattningen är direkt underställd Gruppchef process för KA3/KK4.

Dina kvalifikationer

Du har högskolekompetens med inriktning mot mineralteknik, kemi och/eller metallurgi. Kännedom om LKAB:s malmförädlingsprocess och kompetens inom automation är meriterande, dock inget krav. Vi ser gärna att du har intresse för- och/eller erfarenhet från liknande verksamhet/industri/ produktion. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Körkort: B


Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.
Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Som ingenjör på LKAB finns stora möjligheter till utveckling både inom teknik och ledarskap.


Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Rekrytering sker löpande, sista ansökan den 20191124.

För mer information om tjänsten kontakta David Björnström, tel: 0980/72762 mail: david.bjornstrom@lkab.com.
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Carina Marttala, tel: 0980-64992 mail: carina.marttala@lkab.com.

Fackliga representanter:
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-725 08
Björn Åström för Akademikerföreningen, bjorn.astrom@lkab.com, 0980-729 03
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-719 72

Processingenjör KA3

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Dela detta jobb