teknikjobb.se

Processingenjör

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Processingenjör

Vill du vara med och bidra till en hållbar energiförsörjning?

Som processingenjör hos oss ansvarar du för att tekniskt förbättra och utveckla anläggningar för fjärrvärme och fjärrkyla. Det innebär att du föreslår lösningar för att öka anläggningarnas tillgänglighet, prestanda och lönsamhet på kort och lång sikt.

Konkret innebär det att du utför felsökning och analys av händelser, ger förslag på förbättringsåtgärder till drift- och underhållspersonalen. Du kommer även att jobba med att trimma produktionsanläggningar för optimering av prestanda, energiförbrukning och miljödata vilket minskar kostnaderna ur ett mer långsiktigt perspektiv. På uppdrag av anläggningsfunktionen kommer du att göra utredningar och medverka vid ändringsarbete för att tillgodose processens behov. En annan viktig uppgift är att delta i projekt där du är  projektets kravställare inom processdesign, vilket har avgörande betydelse för projektets resultat. I tjänsten ingår att planera och genomföra interna utbildningar bl a  för personal inom drift och underhåll samt framtagande och uppdatering av driftmanualer.

För tjänsten behöver du ha examen från teknisk högskola med maskinteknisk/processteknisk inriktning eller kompetens som bedöms lika värdefull. Du har jobbat minst fyra år inom energiproduktion eller annat relevant område och med liknande arbetsuppgifter. För att på ett enkelt sätt kunna förflytta dig mellan våra anläggningar behöver du ha B-körkort.

Du kommer att tillhöra enheten Teknik som är en del av underhållsavdelningen inom verksamhetsområde Produktion. Enheten jobbar med utredningar och föreslår reinvesteringar för värme, kyla, gas och vindkraft samt pumpstationerna i distributionsnäten. Inom enheten finns ingenjörer specialiserade på process, underhåll och turbiner. Jennie Winbo är chef för underhållsavdelningen. Jennie - vilka egenskaper är viktiga i rollen som processingenjör?

-Som processingenjör är det viktigt att du är självgående, analytisk, systematisk och har en god samarbetsförmåga. Du är kreativ och bidrar med nya idéer och perspektiv när problem behöver lösas. Eftersom du har en utbildande roll är det viktigt att du har pedagogisk förmåga och får energi av att bidra till andras lärande. Gillar du utveckling är jobbet som processingenjör perfekt för dig!

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-09-22

Kontaktpersoner
Jennie Winbo, avdelningschef
tfn: 031-626311
mob: 0706-626311

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Dela detta jobb

Processingenjör

Göteborg Energi