teknikjobb.se

Processäkerhetsingenjör till Cambrex

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-02-07

Ansök nu

Processäkerhetsingenjör till Cambrex

Vill du arbeta nära processutveckling och vara med och bidra till en säker produktion? Vi söker dig med kemibakgrund som är redo att ta dig an denna viktiga uppgift tillsammans med ett kompetent team på fem personer.

Om tjänsten

Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt och expansivt företag som arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. Cambrex tillverkar framför allt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Företaget består av 420 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Nu söker vi en processäkerhetsingenjör till Forsknings- och Utvecklingsavdelningen, närmare bestämt till gruppen för Uppskalning & Säkerhet.

Gruppen består av 5 erfarna personer som har gedigen kunskap avseende olika uppskalningsaspekter. Vi har ett modernt, kompetent uppskalningslabb och ett välutrustat säkerhetslabb som använder instrument för totalenergianalyser (instrument: DSC och Setaram C80) och isoterm energianalys av önskad reaktion (instrument CPA och inom kort Mettler RC1).

Arbetsuppgifter

Tjänsten fokuserar på att överföra säkra processer till produktion och erbjuder en spännande möjlighet för dig som vill arbeta nära processutveckling på ett internationellt kemiföretag inom läkemedelsbranschen.

Vi söker dig som är nyfiken på det intressanta och viktiga arbetet att göra produktionsprocesser effektiva men framförallt säkra. Du kommer att få jobba nära processkemister och ingenjörer från produktion för att åstadkomma detta. Du har sofistikerade instrument som hjälpmedel, har möjlighet till fortbildning och att tämligen fritt planera din arbetsdag. Du kommer att få arbeta ihop med specialister inom organisk kemi och processteknik på hög vetenskaplig nivå, där nytänkande kombineras med fokus på säkerhet och kvalité.

Vi söker dig som

  • Har en högskoleutbildning inom organisk kemi, lägst masternivå, alternativt civilingenjörsexamen med kemiinriktning.

  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska

  • Har du erfarenhet av industriell kemisk processindustri och/eller uppskalning av kemiska processer är det meriterande.

Övrig information

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt hos Cambrex men rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work. Cambrex önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Cambrex Karlskoga arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I anläggningarna i Karlskoga tillverkas framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Företaget har 420 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar Cambrex ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för sina kunders patienter över hela världen.

Dela detta jobb

Processäkerhetsingenjör till Cambrex

Academic Work