teknikjobb.se

Planeringsingenjör fjärrvärme, vikariat

Vill du vara med och planera utbyggnaden av fjärrvärmenätet i två växande kommuner? Vill du arbeta i ett sammansvetsat team där du blir vår expert inom fjärrvärmerelaterade frågor? Är du strukturerad och analytisk? Då kan det vara just dig vi söker som vår nya planeringsingenjör till Telge Nät i Södertälje.

Din dag på jobbet – planeringsingenjör

En av våra kollegor går på föräldraledighet, därför söker vi nu en vik. planeringsingenjör till oss på Telge Nät. Hos oss blir du experten som tillfrågas i fjärrvärmerelaterade frågor. Du deltar i vårt tekniska förnyelse- och utvecklingsarbete avseende fjärrvärme/-kylaffären. Du kommer att arbeta med vår investeringsplan, leda utredningar till grund för affärsplanen, optimera metod- och teknikval samt samordna re- och affärsinvesteringar. 

Du kommer att tillhöra ett litet sammansvetsat team inom fjärrvärmeplanering, som arbetar nära våra fyra övriga produkter; elnät, VA, stadsnät/fiber och återvinning. Här får du alltså insikt och inblick i alla dessa områden, något som är svårt att få någon annanstans.

Tjänsten är ett vikariat till och med 31 december 2021.

Dina arbetsuppgifter

 • Att ansvara för förnyelse- och förstärkningsplanering.

 • Att ta fram underlag till investeringsplaner.

 • Att genomföra behovsanalyser för ledningsnäten och samla in underlag ur vårt GIS-system

 • Att genomföra risk- och sårbarhetsanalyser.

 • Att delta i driftrelaterade projekt.

 • Att genomföra förstudier inför underhålls- och investeringsprojekt.

Mer om ditt nya jobb

Södertälje och Nykvarns kommuner expanderar och Telge Nät är med på alla fronter eftersom vi har ett nära samarbete med kommunerna, tillsammans med framförallt stadsnät, el och VA. Du får därför en avgörande roll för hur nätet kommer att se ut här i framtiden –din nya enhet prioriterar vilka projekt som ska ingå i projektportföljen flera år framåt i tiden.

Det här är du

Till den här rollen söker vi dig som är strukturerad, analytisk och pedagogisk. Det är också viktigt att du trivs med att utföra teoretiska simuleringar och utredningar och gärna samarbetar i team. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål och leverera på utsatt tid med förväntad kvalitet och du tycker om att tillsammans med dina kollegor ständigt förbättra verksamheten. Du är positiv som person och du känner igen dig i Telges kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig.

Krav

 • Utbildad högskole- eller civilingenjör.

 • Minst tre års erfarenhet av fjärrvärmebranschen.

 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

 • B-körkort.

 • Goda kunskaper i Office-paketet.

Meriter

 • Projektering/projektledning av värme, ånga eller kyla.

 • Erfarenhet och kunskaper i styr- och reglerteknik, tryckfallsberäkningar, optimering av energisystem och hållfasthet i rörsystem.

 • Erfarenhet av datorbaserad nätsimulering samt GIS-verktyg och projekthanteringssystem.

 • Kunskaper i statistik, analys av stora datamängder, avancerade analysverktyg.

 • Erfarenhet av digPro, Netsim och C7.

Det här är vi

Välkommen till Telge Nät – en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Vi intervjuar löpande – skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 27 september 2020. Varmt välkommen att bli en av oss.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Magnus Enderin, planeringschef elnät, fjärrvärme, stadsnät och mark, 08-550 229 52. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, senior HR-strateg, 08-550 220 91. Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08‑550 220 00.

Vardagsmagi när den är som bäst. Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till cirka 90 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Förutom att leverera själva energin ansvarar Telge Nät även för underhåll, reparation och utbyggnad av de lokala näten och ledningarna.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 4 500 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center och bemanning.

Sökord: Fjärrvärme, fjärrkyla, planeringsingenjör, optimerare, planerare, ingenjör, planering, Södertälje kommun, Nykvarns Kommun, Netsim, simulering, nätsimulering, projektportfölj, investeringsportfölj, re-investering,

Planeringsingenjör fjärrvärme, vikariat

Företag Telge
Ort
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Dela detta jobb