teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Planeringsingenjör

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-02-19

Ansök nu

Planeringsingenjör

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
 
Om tjänsten

Vi genomför stora investeringar i våra regionnät och behöver därför anställa engagerade och kompetenta medarbetare. Vi utvecklar elnätet, ansluter nya kunder, möjliggör anslutning av modern produktion och säkrar möjligheten till ökade effektuttag. Allt för att skapa förutsättningar för energiomställningen genom ett flexiblare och smartare elnät med färre strömavbrott och säkrare leverans.
  
Som planeringsingenjör på region- och/eller lokalnät inom avdelning Projektplanering får du möjlighet att projektleda och driva resurser för Vattenfall Eldistributions investeringsprojekt i förstudiefas. Du kommer arbeta med att projektleda, kalkylera och motivera investeringsprojekt genom att ansvara för förprojektering av regionnäts- och/eller lokalnätsanläggningar med fokus på kvalitativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar. Arbetet omfattar bl.a. leda projektteam i planeringsfas, upprättande av investeringskalkyler, nuvärdesberäkningar och projektbeskrivningar samt framtagande av beslutsunderlag till beslutsfattare. Som planeringsingenjör är du delaktig i investeringsplaneringen, vilket innebär att du har kunskap om investeringsbehov och aktuella projekt.
  
Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är tekniskt och ekonomiskt intresserad och har ett affärsmässigt perspektiv när du tar fram och presenterar lösningsförslag. Vidare har du en strategisk förmåga att driva arbete i projekt och har en fallenhet för struktur. Du drivs och motiveras av att arbeta med olika frågor och tillsammans med andra kollegor. Du tycker det är givande och intressant att ha mycket kontakt med kunder och samarbetspartners.
  
Du har akademisk utbildning inom elkraft alternativt har skaffat dig motsvarande kunskaper genom din arbetslivserfarenhet. I tjänsten är det viktigt att du är flytande i svenska i tal och skrift samt har körkort för personbil.
  
Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av planering av elanläggningar
  • Erfarenhet av arbete med regionnät/stamnät, lokalnät
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av nuvärdesberäkningar och investeringskalkyler
  • Erfarenhet av arbete med byggherrens arbetsmiljöansvar / BAS-P

 
Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och skapa förutsättningar för framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
 
Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Thomas Amgård tfn +46 706 743 702 . För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jessica Petersson, tfn +46 700 398 770 jessica.petersson@vattenfall.com.
  Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. .

Befattning: Planeringsingenjör
Placeringsort: Trollhättan
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

 

 

Dela detta jobb

Planeringsingenjör

Vattenfall AB