teknikjobb.se

Planeringsingenjör

Vill du arbeta med att utveckla fibernätet i en stad som växer? Vi arbetar för att staden ska ha en infrastruktur för nuvarande och kommande behov. Ett fibernät som bidrar till utvecklingen av Göteborg för göteborgarna.

Vad du kommer att göra hos oss

Som planeringsingenjör erbjuds du ett socialt och varierande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Staden växer i rekordfart och det gör att du kommer delta i planeringen av optonätet på både lång och kort   sikt. I rollen ansvarar du för administrationen och hanteringen av inkommande remisser samt håller i remissmöten med våra projektledare. Dessutom beställer du samförläggningar i samband med projekt samt har kontakt med fastighetsägare avseende tillstånd/avtal att ansluta fastigheterna i dessa ärenden. I uppgifterna ingår även att i förekommande fall delta på möten avseende exploatering och stadsutveckling, följa upp lagda beställningar inklusive fakturahantering, dokumentera i anläggningsregister och hantera inkomna förfrågningar från fastighetsägare avseende flytt av kabel. Du kommer att jobba som en del i leveransfunktionen på GothNet.

Vad du kan

Vi vill arbeta med dig som är ansvarstagande, drivande och kvalitetsmedveten. Som person har du lätt för att samarbeta, är lösningsorienterad, serviceinriktad och har ett tydligt kundfokus. Vi förutsätter att du har god datorvana.

För att på bästa sätt kunna axla rollen krävs en relevant teknisk gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot data och telekommunikation eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har kunskap om OPTO-fiberteknik och tjänster kopplat till OPTO-fiber. Kunskap om GothNets fibernät är meriterande.

På Göteborg Energi arbetar vi hållbart i alla led och använder därför främst kollektivtrafik eller cykel när vi reser. För den här tjänsten är det dock inte alltid möjligt, därför behöver du ha körkort (B).

Vår dokumentation kan ske på både engelska och svenska, därför är det viktigt att du behärskar språken i både tal och skrift.

GothNet är ett  dotterbolag till Göteborg Energi, som minskar avståndet mellan människor.  Detta genom att vi äger och förvaltar ett öppet stadsnät där vi säljer och levererar kommunikationstjänster, så att medborgare och företag i Göteborgssamhället får valfrihet och mångfald. Våra kunder är främst telekomoperatörer, offentlig verksamhet, fastighetsägare och stora företag. Tjänsten är en tillsvidaretjänst och är placerad på avdelningen Nät, vars uppdrag  innefattar planering och byggnation av all nyanläggning av optofiber, drift och övervakning av befintligt optofibernät samt datacenterverksamhet. För att lyckas med detta ska verksamheten präglas av ett tydligt affärsmannaskap med fokus på kostnadseffektivitet. Din chef blir Pär-Olof Svensson.

- I mitt ledarskap är det viktigt att visa ett stort engagemang för verksamhet och individ. Jag arbetar mycket med att ge ansvar då jag tror att detta skapar störst utveckling för individen.Ett arbetsklimat där alla trivs och känner sig respekterade är viktigt för att en grupp skall fungera, att skapa denna laganda är därför en viktig fråga för mig. Att vi har en kultur där vi hjälper varandra för att skapa en bättre helhet är en självklarhet.

Vi lever i en värld som ständigt förändras och det är därför viktigt att vi också förändras med den. Vi måste därför ständigt jobba med att utveckla våra arbetssätt och metoder men också vår egen kompetens. Detta gör vi tillsammans där du får stora möjligheter att påverka ditt arbete. Som ledare är det viktigt för mig att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Vill du veta mer om Pär-Olof är du välkommen att läsa mer i hans  profil på LinkedIn.

Som anställd här kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Du kommer att ha möjlighet att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-11-08

Kontaktpersoner
Pär-Olof Svensson, avdelningschef
tfn: 031-626561
mob: 0705-222945

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

 

 

Planeringsingenjör

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-11-08

Ansök nu

Dela detta jobb