teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Är du strukturerad och gillar att lägga utmanande tågpussel?

Effektivt nyttjande av Malmbanans tågkapacitet och omlopp är en av nyckelfrågorna för att LKAB skall klara framtida produktionsmål. Förutsättningarna sätts varje vår då LKAB ansöker om tåglägen hos Trafikverket för nästkommande år.
En av de huvudsakliga arbetsuppgifterna är att i strategisk samverkan internt inom LKAB och externt med Trafikverket komma överens om en hållbar framtida tågtidtabell, samt att medverka i Trafikverkets tågplaneprocess för att realisera tidtabellen.

Inom ramen för den fastslagna tidtabellen handlar det sedan om att kontinuerligt sätta en plan för vilka tåglägen som är effektivast att köra med hänsyn till förutsedda behov inom LKAB:s logistikflöden. Det är här också viktigt att följa upp och dokumentera avvikelser i syfte att identifiera förbättringspotentialer. I denna del samarbetar Du med den Operativa Planeringen och MTC (Malmtransportcentralen).
Befattningen är placerad i gruppen Strategisk Planering, som är en del av LKABs planeringsfunktion. Du kommer även att medverka i och bidra till analyser och utredningar av LKABs logistik på längre sikt.

Dina kvalifikationer

Befattningen förutsätter att Du är strukturerad med mycket god analytisk förmåga. Som person är Du samarbetsvillig och lösningsorienterad i dina kontakter med de som är beroende och påverkas av planeringen både internt och externt.
Du behöver vara lyhörd för olika önskemål, men samtidigt klar och tydlig i din kommunikation om vad som är bäst för helheten.

Lämplig kompetensnivå är akademisk utbildning på högskolenivå eller annan likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet och förståelse för verksamhet kopplad till järnväg är meriterande.

För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

För ytterligare upplysningar om tjänsten är Du välkommen att kontakta Gruppchef Magnus Ragneberg, 0980 - 71215.
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-01-26.

Fackliga kontakter:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna - Peter Johansson, 0980-62239
Ledarna Kiruna - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

 

Befattning
Planerare

Stationering
LKAB Malmtrafik AB, Kiruna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-01-26

Planerare Logistik

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Dela detta jobb