teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB Malmtrafik AB är ett logistikföretag som är helägt av LKAB vars främsta uppgift är att lasta, lossa och transportera LKAB’s järnmalmsprodukter på Malmbanan. En väl fungerande logistik med järnvägstransporter är ett måste om LKAB ska vara ett konkurrenskraftigt gruvbolag.
LKAB står idag för ca 40% av Sveriges järnvägstransporter.

På LKAB Malmtrafik kan vi erbjuda dig ett arbete i ett av Sveriges mest offensiva bolag och Sveriges största åkeri.
2019 fraktade LKAB cirka 25 miljoner ton järnmalmsprodukter från Malmberget, Svappavaara samt Kiruna via Malmbanan till hamnarna i Narvik och Luleå. Vi har egna lastnings- och lossningsterminaler, fordon och underhållsverkstäder. LKAB Malmtrafik AB bedriver verksamhet i Kiruna, Svappavaara, Malmberget, Narvik och Luleå.

Om tjänsten

Vi söker en Planerare/Beredare till Lokverkstaden inom LKAB Malmtrafik. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll, planerbara besiktningar samt planering av underhållsinsatser på LKAB Malmtrafiks lokflotta.

Som Planerare har du ansvar för att leda och utveckla planeringsarbetet. Den dagliga och långsiktiga planeringen gör du tillsammans med dina medarbetare, produktionschefer, terminaler och ingenjörer utifrån en fastställd struktur.

Effektivt nyttjande av Malmbanans tågkapacitet och omlopp är en av nyckelfrågorna för att LKAB skall klara framtida produktionsmål. Förutsättningarna sätts varje vår då LKAB ansöker om tåglägen hos Trafikverket för nästkommande år.
En av de huvudsakliga arbetsuppgifterna är att planera och bereda arbetet på verkstaden så att vi i rätt tid och på rätt plats underhåller vår lokflotta. Du kommer att arbeta i våra system, Quintec, Maximo, movex.

Arbetet sker på dagtid.

Dina kvalifikationer

Befattningen förutsätter att Du är strukturerad med mycket god analytisk förmåga. Som person är du samarbetsvillig och lösningsorienterad i dina kontakter med de som är beroende och påverkas av planeringen både internt och externt.
Du behöver vara lyhörd för olika önskemål, men samtidigt klar och tydlig i din kommunikation om vad som är bäst för helheten.
Vi ser att du är intresserad av att ta ett ledarskap över planeringen och att hjälpa närmaste chef när han är borta. Du har ett genuint intresse av att se resultat av ditt arbete.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-11-01.
För ytterligare upplysningar om tjänsten är Du välkommen att kontakta Produktionschef Roger Tillstam tel: 010-1445670

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Planerare/Beredare Lokunderhåll

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Dela detta jobb