teknikjobb.se

Diarienr: GSN-2019-0309

Arbetsplats: Planenheterna

Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen

Sista ansökningsdag: 2019-04-10

Vill du arbeta med stadsutveckling i en av Sveriges snabbast växande städer? Vi söker både dig som har lång erfarenhet och kan driva större projekt och dig som har mindre erfarenhet och vill utvecklas hos oss.

Uppsalas ambitiösa arbete med samhällsövergripande satsningar och ett starkt fokus på hållbarhet gjorde att vi 2018 bland annat fick pris som årets globala klimatstad, årets tillväxtkommun, Sveriges bästa cykelstad och för femte året i rad den bästa stadskommunen att leva och bo i!

Vi har den variation och byggtakt som gör att du kan utvecklas som stadsplanerande arkitekt. Nya stadsområden planeras i mötet mellan stad och natur, och vi arbetar med en förtätning av staden som kräver nytänkande och kvalitet i gestaltningen.

Du kommer att arbeta på en av våra planenheter tillsammans med kunniga arkitekter, plantekniker och administratörer. Vi ingår i stadsbyggnadsförvaltningen som består av cirka 600 medarbetare. Förvaltningen arbetar i gränsöverskridande processer där du som planarkitekt har ett nära och väl utvecklat samarbete med bland annat enheter som arbetar med strategisk planering, anläggning och mark och exploatering.

Du kommer att arbeta på Stationsgatan 12, i moderna lokaler med stadens bästa pendlarläge vid centralstationen i Uppsala.

Ditt uppdrag

Som planarkitekt har du rollen som projektledare och stadsplanerare. Du kommer att arbeta med spännande uppgifter som omfattar både tidiga skisskeden, visionsarbeten, strukturella studier, programarbeten och detaljplanering. I förlängningen finns möjligheter att delta i det översiktliga, strategiska planarbetet. Du kan också få bidra med din arkitektkunskap i förvaltningens arbete med fastighetsutveckling.

Som planarkitekt utarbetar du planhandlingar i samspel med en mängd aktörer. Du leder planeringsprojekt som till stor del består av dialog och att finna kreativa och funktionella lösningar i stadsbyggandet. Gestaltningen spelar en viktig roll för att staden ska bli en långsiktigt hållbar plats där människor kan växa och trivas.

I arbetet ingår skriftlig och muntlig kommunikation som samråd med sakägare, informationsmöten för allmänheten samt att föredra ärenden för politiker i kommunens nämnder. Du bidrar liksom våra övriga medarbetare till att utveckla arbetsprocesserna inom enheten och förvaltningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som är arkitekt, planarkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller motsvarande. Vi söker både dig som har lång erfarenhet som kan driva större projekt och även dig som har mindre erfarenhet och vill utvecklas hos oss.

Du har med fördel arbetat inom stadsbyggnad och/eller samhällsplanering, och har god kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering. Kunskap i Adobepaketet, GIS, CAD-ritning och Geosecma Fysisk planering underlättar för att smidigt komma in i arbetet.

Som person är du bra på att kommunicera i tal, skrift och bild samt är van att hålla i presentationer. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och är en god analytiker som kan se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.

Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef Torsten Livion 018-727 47 28
Enhetschef Maija Tammela Arvidsson 018-727 46 25

Facklig företrädare:
Sampo Hinnemo SACO 018-727 40 58

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Johan Marklund 018-727 46 45

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur, idrott och fritid samt fastighet. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Logo

Planarkitekter

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-10

Ansök nu

Dela detta jobb