teknikjobb.se

Planarkitekt till Plankontoret

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Planarkitekt till Plankontoret

Om arbetsplatsen

Plankontorets uppgift är att arbeta med översiktsplaner och detaljplaner som styr markens och vattnets användning och bebyggelsemiljöns utformning. Kontoret ansvarar också för kommunens markförsörjning samt exploatering. Vi arbetar med utveckling av samhällsbyggnadsfrågor på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Våra avdelningar består av översiktsplaneavdelningen, detaljplaneavdelningen samt mark- och exploateringsavdelningen.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Under de kommande åren startar vi flera större stadsbyggnadsprojekt, bland annat ett nytt stationsområde, fortsättningen på Vallastaden, Stångebro strand och Övre Vasastaden.

Vill du med och påverka planeringen i en expansiv kommun? Vi söker nu 2 planarkitekter med viljan att ta sig an stadsutvecklingsprojekt och vara med och driva kommunens stadsutveckling framåt. 

Arbetsbeskrivning

Som planarkitekt hos oss kommer du att arbeta med många intressanta stadsutvecklingsprojekt. Projekten finns i hela kommunen, men främst i och kring staden, både på privat- och kommunalägd mark. Du arbetar som planförfattare och projektledare i detaljplaneskedet med främst detaljplaner, men även exempelvis förstudier, lokaliseringsutredningar, strukturbilder och planbesked. Du leder och driver aktivt planprojekten från idé till färdig plan. Projekten bedrivs i projektgrupper där du arbetar tillsammans med kompetenser från andra delar av kommunens organisation, samt nära byggföretag, privata fastighetsägare och politiker. I arbetet ingår även att redovisa ärenden i berörda politiska nämnder. 

Du är delaktig i vårt utvecklingsarbete, deltar i arbetsgrupper, har utvalda fokusområden samt är en viktig del av arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö på arbetsplatsen. Detaljplanering är avdelning med 2 planassistenter och 18 planarkitekter med olika inriktningar, bakgrund och kompetenser, bland annat plansamordare och processutvecklare. Så hos oss finns gott om kunniga kollegor att bolla och utvecklas tillsammans med!

Kvalifikationer

Du är högskoleutbildad arkitekt, planeringsarkitekt, landskapsarkitekt eller har annan utbildning som av arbetsgivaren anses motsvarande. Tidigare erfarenhet av att ta fram detaljplaner och driva planprojekt med inriktning mot detaljplaneskedet är meriterande.

Du har goda kunskaper i Plan- och bygglagen. Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet innebär att skriva och kvalitetssäkra olika underlag och dokument. 

Vi söker dig som har god förmåga att göra avvägningar mellan olika frågor i detaljplaneprocessen och tillsammans med projektgruppen skapa framdrift i detaljplanearbetet. Du har ett stort intresse för stadsbyggnad, arkitektur och stadsutveckling. Vi vill att du har förmåga att ge form åt god fysisk planering och kan omsätta idéer i verklighet. Du kommer med nya angreppssätt och arbetar mål- och resultatfokuserat. För tjänsten krävs att du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt samt är noggrann med kvaliteten i det vi producerar. Du är en trygg, stabil person med god samarbetsförmåga och du kommunicerar på ett tydligt sätt, påminner och följer upp.

Välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan 

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Eventuella frågor om tjänsterna, besvaras från vecka 32.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7347

Dela detta jobb

Planarkitekt till Plankontoret

Linköpings kommun