teknikjobb.se

Planarkitekt till Plankontoret

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Planarkitekt till Plankontoret

Sista ansökningsdatum: 17 januari 2021
Referensnummer: 6142

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Emelie Törnvall, Rekryteringskonsult på AS&B Executive, 070-618 11 58, emelie.tornvall@asb-executive.se

Helene Larsson, Rekryteringskonsult på AS&B Executive, 070-265 56 82

Frida Lindebäck, Avdelningschef Detaljplanering, 013-20 64 17

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-20 65 63

 

Om arbetsplatsen 

Plankontorets uppgift är att arbeta med översiktsplaner och detaljplaner som styr markens och vattnets användning och bebyggelsemiljöns utformning. Kontoret ansvarar också för kommunens markförsörjning samt exploatering. Vi arbetar med utveckling av samhällsbyggnadsfrågor på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Våra avdelningar består av översiktsplaneavdelningen, detaljplaneavdelningen samt mark- och exploateringsavdelningen. Du kommer bli en del av vår detaljplaneavdelning som idag består av 20 personer vilka arbetar som planarkitekter, planassistenter, plansamordnare och strateg för arkitektur och gestaltning.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Under de kommande åren startar vi flera större stadsbyggnadsprojekt, bland annat ett nytt stationsområde, fortsättningen på Vallastaden, Stångebro strand och Övre Vasastaden.

Vill du med och påverka planeringen i en expansiv kommun? Vi söker nu en erfaren planarkitekt med viljan att ta sig an komplexa stadsutvecklingsprojekt och vara med och driva kommunens stadsutveckling framåt. Det är en roll för dig som både vill utveckla vårt arbete liksom utvecklas i din egen karriär. Välkommen att göra denna resa med oss!

Arbetsbeskrivning

Som erfaren planarkitekt hos oss kommer du att arbeta med många intressanta stadsutvecklingsprojekt. Du arbetar som planförfattare och projektledare för företrädelsevis större och komplexa projekt i förstudie-, program och detaljplaneskedet. Du leder och driver aktivt planprojekten från idé till färdig plan. Projekten bedrivs i projektgrupper där du arbetar tillsammans med kompetenser från andra delar av kommunens organisation men även byggföretag, privata fastighetsägare och politiker. I arbetet ingår även att redovisa ärenden i berörda politiska nämnder. Du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och vi ser gärna att du har viljan att leda förbättringsarbete tillsammans med oss. För dig som önskar finns här stora möjligheter att bidra till och påverka vårt arbete med att ständigt utvecklas och förbättras.

Kvalifikationer

Du är högskoleutbildad arkitekt, planeringsarkitekt, samhällsplanerare eller har annan utbildning som av arbetsgivaren anses motsvarande. Vi söker dig med några års erfarenhet av att driva planprojekt med inriktning mot detaljplaneringsskedet. Erfarenhet av process- och utvecklingsfrågor är meriterande. Du har goda kunskaper i Plan- och bygglagen. Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet innebär att skriva och kvalitetssäkra olika underlag och dokument.

Liksom vi som redan jobbar här har du ett stort intresse för stadsbyggnad, arkitektur och stadsutveckling med förmågan att ge form åt god fysisk planering. Din förmåga att göra avvägningar mellan olika frågor i detaljplaneprocessen är en styrka i ditt arbete. Hos oss får du omsätta idéer till verklighet varför du både behöver ha viljan och förmågan att komma med nya angreppsätt och arbeta mål- och resultatfokuserat. För att lyckas i tjänsten krävs det även att du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt samt är noggrann med kvaliteten. Du är vidare en trygg, stabil person med god samarbetsförmåga och du kommunicerar på ett tydligt sätt, påminner och följer upp.

Slutligen tror vi att du drivs lika mycket av att få vara med och utveckla som att du själv vill utvecklas. Stämmer detta in på dig tror vi att du skulle trivas hos oss och i rollen som erfaren planarkitekt. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6142

För mer information om tjänsten, kontakta gärna Emelie Törnvall, rekryteringskonsult på AS&B Executive.

Dela detta jobb

Planarkitekt till Plankontoret

Linköpings kommun