teknikjobb.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Planering och exploatering

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas. 

I kommunen arbetar cirka 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför bland annat kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter. 

 

Beskrivning

Planerings- och exploateringsenheten är en av sju enheter på samhällsbyggnadsförvaltningen. Enheten ansvarar för strategisk- översikts-, detaljplanering, mark- och exploateringsfrågor. Vi har flera planerings- och exploateringsprojekt på gång. Flera av dem rör området mellan Lödöse och Lödöse station men också Lilla Edets tätort. Vi deltar i olika nätverk, bland annat Nätverket för nya stadsdelar, för att utveckla Lilla Edet och vår verksamhet. Vi jobbar tätt ihop i samhällsplaneringen. Vill du vara med att utveckla och forma framtidens Lilla Edet då är detta jobbet för dig.

Arbetsuppgifter

Vi har en stor spännvidd på uppdrag och du arbetar med förstudier, planprogram, planbesked, detaljplaner och översiktlig planering. Du är projektledare för egna projekt och arbetsleder projektdeltagare och plankonsulter. Ditt arbetsresultat blir en viktig del i kommunens stadsbyggande och i exploateringsprojekten. Du leder dina projekt, ansvarar för tidplan, budget, upplägg, samordning av konsulter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har masterexamen inom arkitektur, fysisk planering, samhällsplanering eller liknande. Vi vill att du har flera års erfarenhet av stadsplanering, framför allt av att utarbeta detaljplaner och driva planprojekt. Har du arbetat med planbesked, förstudier, planprogram och översiktlig planering är detta meriterande.

Du behöver ha god gestaltningsförmåga och förmåga att visualisera dina tankar i strukturella och rumsliga termer. Kunskap om och praktisk erfarenhet av CAD-program och 3D-visualisering är meriterande. Du kommer att ha många kontakter inom kommunen, med allmänheten, exploatörer och myndigheter. Alla behöver få tydlig information och ha bra dialog med dig. Därför behöver du vara bra på att lyssna och kommunicera samt uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är också van vid att göra muntliga och skriftliga presentationer.

Du har förmåga att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med kollegor, verksamhetsutövare och kommuninnevånare. Du behöver vara engagerad och drivande i arbetet samt ha ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt. Som medarbetare i en liten enhet är du en viktig del av dina kollegors arbetsmiljö, därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi använder kommunens poolbilar för våra tjänsteärenden, därför krävs B-körkort.


 

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen, tekniska nämnden och miljö & byggnadsnämnden med att bedriva verksamhet inom områdena Geodata, Planering & Exploatering, Vatten & Avlopp, Avfall & Återvinning, Trafik och Miljö & Bygglov. Förvaltningen består av 40 engagerade kollegor som varje dag arbetar för att Lilla Edets kommun ska fortsätta växa och klara framtidens utmaningar i ett hållbart samhälle.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lilla Edet
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/26
Kontakt
  • Karin Holmström, 0520-65 96 98
Facklig företrädare
  • Mats Thorén, 0520-65 95 32
Publicerat 2020-05-18
Sista ansökningsdag 2020-07-19
logo

Planarkitekt, Lilla Edets kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-19

Ansök nu

Dela detta jobb