teknikjobb.se

Logo

Planarkitekt/fysisk planerare

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-02

Ansök nu

Planarkitekt/fysisk planerare

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

På plan- och byggenheten är vi tolv personer som arbetar med länsstyrelsens olika uppgifter enligt plan- och bygglagen samt infrastrukturärenden, bostadsfrågor, bygg- och energistöd, klimatanpassning, grön infrastruktur, GIS-samordning m m. Vi tillhör Samhällsbyggnads-avdelningen där enheter för kulturmiljö, samhällsskydd och beredskap samt social hållbarhet ingår. Vi söker nu en medarbetare till ett arbetslag med många stimulerande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara att handlägga översikts- och detaljplaneärenden samt att ansvara för länsstyrelsens arbete med havsplaneringsfrågor. Fastighetsbildningsärenden och arbete med länstyrelsens planeringsunderlag kan bli aktuellt. Arbetet är utåtriktat och du kommer att ha kontakter med länets kommuner för fortlöpande samråd om aktuella planförslag. Internt kommer du att samarbeta med företrädare för naturvård, kulturmiljö, miljöskydd m fl. Du kommer också att medverka i utredningar och projekt som rör planering och byggande. Även andra arbetsuppgifter inom enheten kan bli aktuella.

Kvalifikationer och profil

Du ska vara fysisk planerare, arkitekt eller ha motsvarande relevant högskoleutbildning. Du bör ha några års relevant yrkeserfarenhet som kommunal planerare eller från statlig tjänst inom sakområdet. Du behöver ha goda kunskaper om tillämpningen av Plan- och bygglagen och anslutande lagar samt vara en van användare av geografiska informationssystem.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara resultatinriktad, initiativrik och ha en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du är utåtriktad och har förmåga att skapa förtroendefulla kontakter både internt och externt. Du har även lätt att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi värdesätter att du har erfarenheter av att leda projekt och processer. Vi värdesätter också om du har kunskaper om Länsstyrelsen och särskilt länsstyrelsens roll inom arbetsområdet.

Du ska vara svensk medborgare men får gärna ha annan bakgrund.

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidare från 1 mars eller enligt överenskommelse. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 2 februari 2020.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Torbjörg Sekse

Länsarkitekt/enhetschef

010-2234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Rune van den Brink

ST

0102234000

 

Dela detta jobb

Logo
Planarkitekt/fysisk planerare

Länsstyrelsen Södermanland