teknikjobb.se

Plan- och byggchef

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Plan- och byggchef

Plan- och byggenheten

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll för kommunens hållbara tillväxt och utveckling och inom förvaltningen ryms alla de kommunaltekniska verksamheterna. Förvaltningen leds av en samhällsbyggnadschef och är indelad i sju olika verksamhetsområden; gata/park, vatten- och avlopp, plan- och bygg, fastighet, lokalvård samt kost och tillhörande administrativa tjänster.

Arbetsuppgifter

Plan- och byggchef är en nyinstiftad funktion, tidigare har enheten letts direkt av samhällsbyggnadschefen.
Som verksamhetschef för Plan och byggenheten leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom verksamheten och har en viktig nyckelroll i kommunens framtida planeringsfrågor. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar. Din roll blir att säkerställa arbetsstrukturer, resursplanering och prioriteringar inom verksamheten samt att ansvara för kvalitet och uppföljning En viktig del i arbetet är att inspirera, stötta och motivera dina medarbetare.

En stor del av arbetsuppgifterna är att med ett lösningsfokuserat förhållningssätt upprätta detaljplaner omfattande planprocessens olika delar. En viktig del i planarbetet är att sköta kontakter gentemot byggherrar, medborgare och konsulter. 

Du ingår i ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med arkitektutbildning eller som är utbildad fysisk planerare. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av fysisk planering och ett genuint intresse för samhällsbyggnadsfrågor. Tjänsten kräver att du har goda ledaregenskaper samt god samverkansförmåga och stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet.

Du har goda kunskaper i Plan- och bygglagen. Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet innebär att skriva och kvalitetssäkra underlag och dokument.

Det är meriterande om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation, haft personalansvar och arbetat med planeringsfrågor i en ledande befattning.

Välkommen att arbeta med oss i Karlsborgs Kommun!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-31

Övrigt

Karlsborgs kommun använder sig av rekryteringsverktyget Varbi för att hantera ansökningar, vilket också är ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Du som funderar på att söka tjänsten är varmt välkommen att höra av dig till oss, men vi undanber oss kontakt från försäljnings- och rekryteringsbolag. 

Karlsborgs kommun som arbetsgivare

Karlsborgs kommun med sina ca 7 000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel. 
Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. 
Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl a Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda och omsätter runt 500 mkr/år. 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Efter överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Karlsborg

Län

     Västra Götalands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021-000056

Kontakt

  •      Håkan Karlsson, 0505-172 95

  •      Tove Wirtberg, 0505-17271

Facklig företrädare

  •      Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-170 00

Publicerat

     2021-07-08

Sista ansökningsdag

     2021-08-31

Dela detta jobb

Plan- och byggchef

Karlsborgs kommun