teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vid sjö- och flygolyckor är det Sjöfartsverket som ansvarar för räddningstjänsten i nära samarbete med flera andra aktörer. Sjöfartsverkets helikopterenhet är en central del i svensk sjö- och flygräddning (SAR). Räddningshelikoptrarna är tillgängliga för insatser både till sjöss och över land och är stationerade på fem orter runtom Sverige; Kristianstad, Visby, Göteborg, Norrtälje och Umeå. Besättningarna är i tjänst dygnet runt under årets alla dagar och ska kunna påbörja en insats inom 15 minuter från larm. Verksamheten bedrivs med Leonardo AW139-helikoptrar.

Att jobba som Pilot på Sjöfartsverket
Du ingår i en SAR-besättning som består av två piloter, en vinschoperatör och en ytbärgare. Tjänsten innebär att i besättning öva inför olika räddningsinsatser och hålla beredskap. Man tar också hand om basen och utrustning samt ägnar sig åt fysisk träning, hjälps åt att laga mat och andra vardagliga ting. Under tjänstgöring bor man på basen, tjänstgöring sker vanligen i 5-dygns arbetspass. 

Vi söker nu piloter för tjänstgöring som styrman.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha mycket god förmåga att samarbeta med andra då du kommer att arbeta i nära kontakt med dina besättningskollegor, dels på basen och dels ombord på helikoptern. Anpassningsförmåga och flexibilitet är viktigt. Du måste kunna och vilja anpassa dig till olika krav beroende på uppdrag, miljöer och arbetstid. Eftersom du jobbar i en besättning under långa perioder och ibland under hård press krävs det att ni fungerar ihop. Att vara en besättningsmedlem kräver att du är välvilligt inställd till dina och ditt lags behov. Det är också viktigt att du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du ska kunna väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och du ska visa på god omdömesförmåga i kontakten med kollegor, i agerande och vid beslut.

De formella krav vi ställer är:
• Innehavare av EASA CPL(H)+IR(H) och ATPL teori
• 1 000 flygtimmar på helikopter
• 250 flygtimmar som befälhavare på helikopter
• 85 flygtimmar IFR-erfarenhet
• MCC-behörighet, dock inte nödvändigt om du är innehavare av ATPL + IRME(H)
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Du ska vara stadigvarande bosatt i Sverige

Meriterande är:
• Erfarenhet i flerpilotverksamhet på tvåmotorig helikopter
• Erfarenhet på AW139
• Erfarenhet från SAR, HEMS, NVG eller fjällflygning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap, så du får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen beräknas tillsättas under våren 2022.
Sjöfartsverket tillämpar 12 månaders provanställning under utbildningstiden.
Intervjuer kommer att hållas under andra halvan av februari 2022.

Basering är ännu inte fastställd.

Upplysningar:
Flygchef Carl-Johan Malmberg, 010-478 56 33 eller carl-johan.malmberg@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare: 
Saco-S Jesper Svensson, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan senast den 6 februari 2022. Bifoga intyg som styrker dina behörigheter/certifikat och flygtimmar, jämte referenser som vi kan kontakta.
Diarienummer: 21-05419

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Piloter

Företag Sjöfartsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-06

Ansök nu

Dela detta jobb