teknikjobb.se

Operativ beställare avfallsportföljen – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-04-18

Ansök nu

Operativ beställare avfallsportföljen – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
 
Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.
 
Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.
 
För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.
 
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
 
Nu söker vi en drivande och engagerad operativ beställare avfallsportföljen
 
Vad du kommer att göra
Du kommer att agera som operativ beställare och verksamhetskoordinator av avfallsområdet inom avdelning Anläggningsutveckling. Du kommer dessutom att ansvara för framtagning av strategier och planer för utvecklingsarbetet inom avfallsområdet. Det är en viktig uppgift som ytterst syftar till att säkerställa att det radioaktiva avfallet, som uppstår vid drift och rivning av det svenska kärnkraftsprogrammet, omhändertas på ett säkert och effektivt sätt.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• leda och koordinera arbetsgrupper där det totala behovet av utvecklingsarbete inom avfallsområdet identifieras, värderas, sammanställs och planeras
• ta fram strategier och riktlinjer som säkerställer att omhändertagandet av radioaktivt avfall till SKB:s förvar sker på ett säkert och effektivt sätt
• hålla samman prognosarbetet för drift- och rivningsavfall. Arbetet sker i samverkan med avfallsproducenter och interna experter och sakkunniga
• vara sammanhållande för verksamhetsplanering på kort och lång sikt
• ta fram underlag för att starta projekt eller uppdrag
• agera operativbeställare av projekt och uppdrag inom avfallsportföljen
• leda, planera och genomföra utredningar, förstudier och analyser
• vara sammanhållande i myndighetsärenden
 
Vem är du?
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen, gärna civilingenjör eller motsvarande. Du har erfarenhet från en roll i en beställarorganisation. Som person är du driven, ansvarstagande och strukturerad. Du är van att arbetsleda, leverera och arbeta mot deadlines. Att ta egna initiativ, vara lösningsfokuserad och ha lätt för att samarbeta och kommunicera är viktigt för denna roll. Vi arbetar mycket i team så stor vikt läggs på personliga egenskaper som stärker och kompletterar vår avfallsgrupp inom SKB.
 
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av kärnteknisk verksamhet och då främst avseende avfall och avveckling
• erfarenhet av projektverksamhet och då i rollen som projektledare eller beställare
• god strategisk förmåga
 
Här kommer du att arbeta
Avdelning Anläggningsutveckling har till uppgift att ta fram strategier och metoder för omhändertagandet av använt kärnbränsle och drift- och rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken. Vi ansvarar för design och utveckling av befintliga och kommande kärntekniska anläggningar och slutförvar. Avdelning Anläggningsutveckling identifierar utvecklingsbehov och beställer utvecklingsprojekt och uppdrag både från andra delar av SKB:s organisation och från externa leverantörer.
 
Vi står inför stora utmaningar där din kompetens blir en viktig pusselbit. Som operativ beställare har du en nyckelroll inom organisationen och ett helhetsansvar för att ta fram strategier och planer för utvecklingsarbetet inom avfallsområdet i syfte att säkerställa att radioaktivt avfall omhändertas på ett säkert och effektivt sätt.
 
Varför ska du arbeta hos oss?
Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.
 
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
 
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
 
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
 
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
 
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
 
På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
 
Ytterligare information
Rekryterande chef: Sanna Engqvist, 076-835 01 30
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60
 
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.
 
Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.
 
Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.
 
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 18 april 2021. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.

Dela detta jobb

Operativ beställare avfallsportföljen – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB