teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen Norra Gruva Gruvplanering har som uppgift att driva LKABs malmundersökning och planering för brytningen av råmalm i Kiruna underjordsgruva. NGG inrymmer verksamheter för Geologi, Diamantborrning, Bergmekanik, Mätning samt Planering som i samklang ansvarar för gruvans framtida strategiska investeringar och fortlöpande brytningsplaner.

Om tjänsten

Vi söker nu en driven och noggrann Bergsingenjör till vår arbetsplats i Kiruna.

I rollen som Operativ Bergsingenjör arbetar du huvudsakligen med bergmekaniska frågor och ingår i en grupp av 10 som ansvarar för arbetet med gruvans bergsäkerhet. I rollen har du även ett nära samarbete med produktionen och våra medarbetare i gruvan vilket förutsätter ett kommunikativt arbetssätt och en förmåga att knyta kontakter. I arbetsuppgifterna förekommer övervakning av den seismiska utvecklingen, driftsfrågor kring seismik och bergmekanik, sammanställning av utskick och meddelanden kopplade till seismiska händelser. Vi ser dig som flexibel och utvecklingsinriktad med ett intresse av att bistå gruppen vid specialarbeten i fält samt vid personalbrist.

Dina kvalifikationer

Som person har du god samarbets- och initiativförmåga, du arbetar strukturerat och självständigt. Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift samt goda färdigheter vad gäller datorhantering. Vi söker dig med högskoleutbildning inom bergteknik. Tjänsten kräver B-körkort. God verksamhetskännedom och kunskap om Kirunagruva är givetvis meriterande.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Anställningsform: Heltid, tillsvidare
Skiftform: Dagtid, underjord

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2020-11-15.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Gruppchef Mikael Myrzell 0980-621 24.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 070-374 4932

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Operativ Bergsingenjör till Bergmekaniken Kiruna

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-15

Ansök nu

Dela detta jobb