teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Omvärldsanalytiker

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Omvärldsanalytiker

Följer du omvärldsförändringar och kan sammanställa mycket information på ett begripligt sätt för beslutsfattare? Har du förmåga att förstå och samarbeta med experter från olika områden? Vi söker dig som vill arbeta med omvärldsanalyser för att vi ska nå visionen om en attraktiv, hållbar och växande Stockholmsregion.

Om tjänsten

Som omvärldsanalytiker på trafikförvaltningen ingår du i analyssektionen och arbetar tillsammans med medarbetare inom sektionen och med stöd av experter för att ta fram omvärldsanalyser i form av nyhetsbrev och rapporter till såväl förvaltningschefen och ledningsgrupp som medarbetare i olika projekt och utredningar. Vi använder ett webbaserat verktyg för omvärldsbevakning inom trafikförvaltningen och har ett etablerat arbetssätt för att löpande bevaka och analysera vår omvärld. Du kommer vidare att stödja medarbetare med att leda trafikförvaltningens kundinsiktsarbete, främst med kvantitativa analyser.

Tjänsten omfattar vidare att utveckla trafikförvaltningens samverkan med forskningsorganisationer så att trafikförvaltningen får del av andras goda erfarenheter och avgörande resultat för att möta framtidens utmaningar. För att möta framtidens utmaningar är en del av arbetet även att bistå din kollega inom arbetet med våra nordiska systerorganisationer.

Du får bland annat jobba med:

  • Driva trafikförvaltningens systematiska omvärldsanalysarbete
  • Bevaka omvärldsutvecklingen inom ett brett antal områden
  • Planera, sammanställa och följa upp kundinsikter med stöd av kundundersökningar och kunddata
  • Utarbeta rapporter, nyhetsbrev och beslutsunderlag.
  • Leda trafikförvaltningens samverkan med forskningsorganisationer.

Vad vi söker efter

För att lyckas i tjänsten tror vi att du har ett naturligt intresse av att följa samhällsutvecklingen och sammanställa mycket information på ett sätt som är begripligt för olika målgrupper, men med fokus på beslutsfattare inom offentlig förvaltning. Du behöver därför kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi söker dig som självgående kan leda omvärldsanalysarbetet, har en god administrativ förmåga samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika parter.

Vidare har du:

  • Högskoleexamen inom exempelvis statsvetenskap, statistik eller samhällsbyggnad.
  • Erfarenhet av kvantitativ analys för att beskriva samband och skapa fördjupad förståelse av kunder och marknad.
  • Erfarenhet av att samordna och leda arbete med många olika intressenter och experter.

Det är meriterande med forskarutbildning, utbildning i projektledning, beteendevetenskap, kulturgeografi, information/informatik och branschutbildningar inom kollektivtrafik eller transporter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gabriella Nilsson, tfn 08 – 1233 16 34. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08 – 1233 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Urval och intervjuer kommer att ske i augusti och sista ansökningsdag är 2022-08-21. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: omvärldsanalytiker, kundinsikter, omvärldsutveckling

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Omvärldsanalytiker

Trafikförvaltningen, Region Stockholm