teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Är du en teknisk person som gillar utmaningar, vill ha variationsrika och spännande arbetsuppgifter i ett dynamiskt team? Då har vi jobbet för dig!

FoU Gruvteknik (TG) bedriver forsknings- och utvecklingsarbete samt tillhandahåller teknikstöd. TG:s verksamhetsområden är bergmekanik, bergteknik, maskin- och processteknik.

Om tjänsten

I din roll som tekniker arbetar du som resurs inom  olika uppdrag/projekt som omfattar hela kedjan från planering och praktiskt genomförande till dokumentering samt teknikstöd, likaså stöd till avdelningen med administrativa uppgifter. Även mindre projektledning kan förekomma i enlighet med FoUs arbetsprocess för projektutveckling. Exempel på dina arbetsuppgifter är:


· Medverka i såväl långsiktiga försök som ansvara för enskilda mätningar och installationer.

· Sammanställa och rapportera resultat tillsammans med ansvarig för uppdrag/projekt.

· Idrifttagning/skötsel/underhåll av mätdon och övrig utrustning i verksamheten samt ansvar för fordon.

· Uppdatera rutiner eller dokument i verksamhetssystemet.

Dina kvalifikationer

Det är spännande att arbeta hos oss! Därför söker vi dig som motiveras av att tänka i nya banor och har en god samarbetsförmåga för att kunna bidra till att driva våra projekt framåt.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för ständig förbättring av säkerheten och effektiviteten i gruvan. Du har gruv- och bergkännedom och vi ser gärna att du medför kunskaper i mätteknik. Arbetet bedrivs i stora delar självständigt och ställer därför höga krav på initiativförmåga. Arbeten bedrivs oftast nära produktionen och kräver därmed planering, samordning och flexibilitet. Noggrannhet är speciellt viktigt vid handhavande av mätutrustning.

Du ska ha gymnasieutbildning, gärna med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande som stödjer befattningen. Praktiskt handlag är en förutsättning. Din datorvana är god och du har goda kunskaper i Office-paketets program. Goda engelskkunskaper samt B-körkort är krav. Ytterligare körkortsbehörigheter är meriterande.

För vår sektion är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna! Vi ser därför fram emot nya medarbetare som kan bidra till att utveckla gruppens arbetssätt och vi är öppna för de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Arbetstiden är dagtid.

Sista ansökningsdag: 2019-08-23. Tillträde enligt överenskommelse.

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschefen Matthias Wimmer, tel: 0980-62264.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980–72508

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Peter Johansson, 0980-62239

Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Nytänkande tekniker sökes till Gruvteknik, LKAB

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-08-23

Ansök nu

Dela detta jobb