teknikjobb.se

Nyexaminerad ingenjör med stort samhällsintresse? Se hit!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-09-26

Ansök nu

Nyexaminerad ingenjör med stort samhällsintresse? Se hit!

Vill du vara en del av uppbyggnaden av förnybarenergi i ett av Europas ledande vindkraftsföretag, wpd? Vi söker just nu en Projektkoordinator till deras offshoreverksamhet. Hos wpd Offshore erbjuds du en arbetsplats som präglas av ett stort hållbarhetsfokus och viljan att göra världen till en grönare plats.

Om tjänsten

Academic Work söker åt wpd Offshores räkning en Projektkoordinator som kommer att stötta offshoreverksamhetens projektledare. wpd har vindkraftsparker och kontor på spridda platser över världen med en huvudbas i Tyskland. I Sverige har wpd en stark projektportfölj med både mindre och större projekt som omfattar flera havsbaserade projekt och verksamheten är just nu i en stor expansionsfas. wpd utvecklar, projekterar, bygger, driver och äger vindkraftsparkerna. I nedan film kan du lära dig mer om verksamheten och vad det skulle innebära att vara en del av wpd.

Hos wpd Offshore erbjuds du en arbetsplats med ett stort miljö- och hållbarhetstänk samt ett nära samarbete med dina kollegor runt om i världen. I rollen som projektkoordinator kommer du direkt slungas in i ett litet men snabbt växande team med höga ambitioner och stor arbetsglädje. Arbetsdagen är något du själv får strukturera upp och du får stor frihet och utrymme att kunna utveckla dina kunskaper och ambitioner. Idag har wpd Offshore kontor vid Surbrunnsgatan på Östermalm men flyttar efter årsskiftet till nya lokaler i centrala Stockholm.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos wpd Offshore

Arbetsuppgifter

Som Projektkoordinator kommer du primärt att stötta Projektledarna i projektutvecklingsprocessen inför tillståndsförfaranden och byggande av havsbaserade vindkraftsparker. Du kommer till exempel att:

 • Vara behjälplig i samråd- & tillståndsprocesser för tillstånd enligt miljöbalken, ellagen, kontinentalsockellagen och andra berörda lagrum

 • Stötta projektledaren i dialoger gentemot myndigheter och samarbetspartners

 • Arbeta med att ta fram geografisk datainformation och göra diverse GIS-analyser

 • Ansvara för och driva egna delprojekt inom teknisk analys, diverse beräknings- och designrelaterade frågor

Vi söker dig som

 • Har en relevant utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör, med fördel inriktning mot energi eller liknande, detta är dock inget krav

 • Har ett stort intresse för samhällsutveckling och samhällsbyggande

 • Har god kunskap i både det svenska och engelska språket

 • Har B-körkort

Utöver ovan nämnda krav kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående i ditt arbete eftersom du förväntas självständigt driva en del av dina arbetsuppgifter. Du räds inte för att komma med förslag på lösningar och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare trivs du i en resultatorienterad miljö där fokus ligger på att nå verksamhetens gemensamma mål. Avslutningsvis är du prestigelös i och med att du kommer att ha uppgifter av varierande komplexitetsnivå.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, kontorstider

 • Placering: Centrala Stockholm. Du behöver räkna med att ha möjlighet att resa ca 4 dagar i månaden.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och wpds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

wpd Offshore Stockholm AB projekterar vindkraft till havs och driver bland annat projektet Storgrundet med en förväntad elproduktion på över 3 TWh per år. Bolaget ingår i wpd koncernen – Europas ledande vindkraftsprojektör med lång erfarenhet inom förnybar energi. I samspel med myndigheter, politiska beslutsfattare, lokalbefolkning och lokala företag är det wpds målsättning att förverkliga lönsamma och hållbara projekt som i framtiden försörjer Sverige med klimatanpassad och billig energi.

Dela detta jobb

Nyexaminerad ingenjör med stort samhällsintresse? Se hit!

Academic Work