teknikjobb.se

Nyexaminerad applikationsspecialist till Perten Instruments!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-10-29

Ansök nu

Nyexaminerad applikationsspecialist till Perten Instruments!

Är du nyexaminerad eller har erfarenhet av exempelvis kemi, bioteknik, livsmedelsteknik eller statistik? I Pertens applikationsteam är det många medarbetare som stannat länge, vilket en av de nuvarande medarbetare tror beror på de kompetenta och trevliga kollegorna, de varierande utmaningarna och den spännande utvecklingsfas som företaget befinner sig i. Vill du arbeta i en roll med kemometri och kalibreringsarbete i fokus är detta rätt möjlighet. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker en applikationsspecialist till Perten Instruments. Perten Instruments är en del av den internationella koncernen Perkin Elmer med 11 000 anställda i över 150 länder. Perten Instruments är en global ledande leverantör av avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten arbetar ca 70 medarbetare och där finns förutom applikationsteamet även en utvecklingsavdelning, ett serviceteam samt marknads- och försäljningsavdelning. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på kunderna och tekniken. En av kollegorna som är tidigare konsult via Academic Work i applikationsteamet beskriver det bästa med att arbeta på Perten Instruments så här:

Bra kombination av beräkningar, programmering och kundkontakt. Det är en varierad roll med fokus på det datatekniska och i ett bra team som kompletterar varandra såväl som personer som kompetensmässigt

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som applikationsspecialist kommer du ingå i ett team om 10 personer plus en teamchef. Gruppen tillhör Pertens grupp med NIR specialister som arbetar med att validera och utveckla multivariata modeller samt kundanpassa applikationerna för företagets analysinstrument som används inom livsmedelsindustrin.

Du kommer som ny medarbetare inledningsvis få introduktion till deras instrumenten för att under uppdragsperioden arbeta kundnära mot inkommande ärenden från kunder och distributörer som har frågor kring metoder och kalibreringar rörande analysinstrumenten. När du startar i rollen kommer du få en mentor som du kan vända dig till vid frågor. Din närmsta chef har dörren öppen och finns tillgänglig för coaching samtidigt som du förväntas att inledningsvis självständigt försöka hitta lösningar på de problem du ställs inför i arbetet.

Du kommer till exempel att:

 • Validera och utveckla multivariata modeller för NIR- instrumenten med hjälp av kemometri-programvaran Unscrambler samt en del egenutvecklad programvara

 • Agera tekniskt stöd och rådgivare till kunder gällande nya och befintliga applikationer via mail och telefon, exempelvis utveckla nya kalibreringar

Tjänsten innebär en stor möjlighet till en bred och utvecklande roll i ett globalt företag. Applikationsavdelningen har ett finger med i många olika delar av verksamheten vilket gör att du med tiden kan specialisera dig mot försäljningsupport eller utvecklingsprojekt. Du kommer in i en kompetent grupp som trivs med varandra och vars tekniska kompetens värderas högt i bolaget.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasialutbildning inom exempelvis kemi, bioteknik, fysik, statistik eller livsmedelsteknik

 • Har goda kunskaper i engelska, då kunderna är internationella. Det är meriterande om du:

 • Har läst kemometri i din utbildning

 • Har erfarenhet av en eller flera mjukvaror inom kemometri

 • Har erfarenhet av avancerade analysinstrument, gärna NIR eller IR baserade

 • Har erfarenhet av MATLAB och Python

 • Har arbetslivserfarenhet efter examen, exempelvis från livsmedels-, läkemedelsindustrin eller en teknisk roll med kundkontakt

 • Erfarenhet av internationella kontakter

 • Har goda kunskaper i svenska då många dokument är på detta språk och det är även meriterande om du har kunskaper i andra språk

Som person är du självgående i ditt arbete vilket innebär att du kommer med egna förslag på lösningar innan du ber om hjälp. Vidare har du en mycket god samarbetsförmåga då du kommer in i ett välfungerande team samtidigt som du dagligen samverkar med kunder från olika företag och länder. Du är också en problemlösare då en stor del av arbetet innebär att förstå vilket problem kunden har med sina instrument samt hitta lösningar.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, fram till årsskiftet med möjlighet till förlängning

 • Placering: Hägersten, Stockholm

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Pertens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Perten Instruments är en del av den internationella koncernen Perkin Elmer med 11 000 anställda i över 150 länder. Perten Instruments är en global ledande leverantör av avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten arbetar ca 70 medarbetare och där finns förutom applikationsteamet bland annat utvecklingsavdelning, serviceteam, marknad samt försäljning. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på kunderna och tekniken.

Dela detta jobb

Nyexaminerad applikationsspecialist till Perten Instruments!

Academic Work