teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Nätingenjör med analytisk förmåga till beredskapsenheten

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Nätingenjör med analytisk förmåga till beredskapsenheten

Vi söker dig som vill bidra till Sveriges säkerhet genom att arbeta med krisberedskap och totalförsvarsfrågor inom områdena elektronisk kommunikation och post. På PTS arbetar vi för att stärka, upprätthålla och vidareutveckla såväl myndighetens som sektorernas förmåga att hantera oväntade händelser, allvarliga kriser och ytterst krig.

 På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som nätingenjör på enheten för beredskap arbetar du med att vidareutveckla myndighetens totalförsvars- och krisberedskapsplanering

inom området elektronisk kommunikation. Du kommer att arbeta med kvalificerad analys i utredningar och projekt för att stärka Sveriges

elektroniska kommunikationer, till exempel risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering och planering av åtgärder för att

tillsammans med operatörerna skapa mer robusta nät och tjänster. Du kommer delta i och leda uppdrag av olika karaktär, ofta i

samverkan med aktörer i det privata näringslivet och andra myndigheter då du kommer att representera PTS.

Vidare kommer du bistå övriga avdelningen med teknikkompetens och bidra i myndighetens arbete med omvärldsbevakning. Du

kommer även att delta i planering och genomförande av utbildningar och övningar och när behov finns även delta i arbetet i en krisstab.

Du kan även komma att delta i arbeten med andra avdelningar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning med relevant inriktning
  • god kunskap om elektroniska kommunikationsnäts uppbyggnad och funktion
  • god förmåga till kvalificerat analys- och utredningsarbete
  • mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är:

  • erfarenhet av utveckling, förvaltning eller drift av nät och tjänster för elektronisk kommunikation
  • erfarenhet av projektledning
  • erfarenhet av arbete inom krisberedskap och/eller totalförsvarsplaneringteknisk kompetens inom IP-nät, optiska nät, IT och tjänster för elektronisk kommunikation
  •  
  • kunskap om säkerhetshot och skydd av elektroniska kommunikationsnät

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i rollen som nätingenjör förväntas du ha en god analytisk förmåga, vara nyfiken och ha en vilja att lära dig nya saker. Du bör också ha en god samarbetsförmåga och kunna kommunicera budskap anpassat till olika målgrupper och sammanhang. Dessutom kräver tjänsten en god förmåga att på ett strukturerat vis driva en arbetsuppgift framåt, självständigt eller tillsammans med andra.

Avdelningen för säker kommunikation

På avdelningen arbetar jurister, ingenjörer, statsvetare, systemvetare och ekonomer. Vi arbetar för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska kunna tillgodoses även under kriser samt att det finns ett väl anpassat säkerhetsskydd hos såväl PTS som hos aktörer inom elektronisk kommunikation och post.

Enheten för beredskap ansvarar för att samordna myndighetens arbete med att krisberedskap och totalförsvar såväl internt på myndigheten som externt med sektorerna elektronisk kommunikation och post. Enheten ansvarar även för utbildning och övning inom dessa områden samt för att samordna myndighetens tib-funktion (tjänsteman i beredskap).

Att arbeta på PTS

Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1–3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansök

Välkommen med din ansökan senast 14 augusti.

För mer information kontakta enhetschef Rita Hammarstedt via e-post rita.hammarstedt@pts.se alt på telefon 08-678 5831 eller HR-specialist Linn Arnewing via e-post linn.arnewing@pts.se alt på telefon 08-678 57 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila saco@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

 

 

Dela detta jobb

Logga
Nätingenjör med analytisk förmåga till beredskapsenheten

Post- och telestyrelsen - PTS