teknikjobb.se

Nätdokumentatör med CAD-erfarenhet

Företag Eltel
Ort
Utgår

2018-12-19

Ansök nu

Nätdokumentatör med CAD-erfarenhet

Har du erfarenhet av nätdokumentation och samtidigt kunskaper i CAD? Nu söker vi tre nätdokumentatörer till den ledande Nordeuropeiska leverantören av tekniska tjänster till infranetbranschen, Eltel.

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker tre nätdokumentatörer till Eltel. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till större projektleveranser. Eltel har en bred kontraktsportfölj och en växande kundbas med stora nätoperatörer. Under 2016 hade Eltel en omsättning på 1,4 miljarder euro. Eltel har för närvarande cirka 8 400 medarbetare. Sedan februari 2015 är Eltels aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Nu vill de utöka sitt dokumentationsteam som är en nationell funktion med kontor i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Kalmar. Som nätdokumentatör kommer du tillhöra ett dokumentationsteam på din lokala ort men du kommer även att samarbeta mycket med dina kollegor nationellt. Din teamleader sitter i Göteborg, Sundsvall eller Kalmar så du kommer ha mycket kontakt över Skype och telefon. I rollen har du främst kontakt med projektörer som arbetar i olika infrastrukturprojekt, såsom exempelvis fiberutbyggnad. Du kommer utföra slutdokumentation i samband med nätförändringar, göra felrättningar i olika databaser samt sammanställa och mata in information i CAD-systemet Microstation IGS-T. Du kommer även redigera geografisk samt schematisk nätinformation från externa och interna dokument och handlingar. Projektens storlek och omfattning varierar och ditt stöd i dokumentationen är avgörande för att allt ska bli rätt. Du blir en nyckelperson som säkrar att slutdokumentationen utförs enligt kundens kvalitetskrav och anvisningar.

För rätt person finns det mycket utvecklingsmöjligheter - du kommer att få lära dig allt på plats och tilldelas en mentor för upplärning samt introduktion för att komma in i arbetet på bästa sätt. Du kommer att utvecklas mot att bli certifierad dokumentatör.

ARBETSUPPGIFTER

Som nätdokumentatör kommer du att utföra slutdokumentation i samband med nätförändringar. Du kommer också säkra att denna slutdokumentation utförs så kundernas kvalitetskrav uppfylls.

Du kommer till exempel även att:

 • Mata in information i CAD-systemet Microstation IGS-T
 • Göra felrättningar i olika databaser
 • Sammanställa, bearbeta, editera och redigera geografisk som schematisk nätinformation
 • Ha en tät dialog med projektörer

Tjänsten passar dig som ser denna utmaning som långsiktig. Du är noggrann ut i fingerspetsarna och trivs som bäst när du får arbeta med administrativa uppgifter. Du tycker också om att ha kontakt med olika människor och upplevs kommunikativ.

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som har ett sinne för detaljer och som dessutom har

 • Ett par års erfarenhet från en liknande roll som teknisk dokumentatör, nätdokumentatör eller motsvarande
 • Mycket goda IT-kunskaper och datorvana
 • Erfarenhet av CAD-hantering som Microstation IGS-T DOK och/eller IGS-T PRJ, DpCom, NVIEW
 • Erfarenhet av nätplanering och/eller projektering
 • Kännedom om telenätets uppbyggnad
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då det krävs i dokumentation samt kommunikation med kollegor och kunder

Det är meriterande om du har kännedom om 3D-dokumentation i BIM

Som person tar du stort eget ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är noggrann och har ett detaljsinne, det då du behöver kvalitetssäkra ditt arbete och ha koll på regler, ritningar samt dokument. Vi ser också att du trivs med att jobba mycket självständigt samtidigt som du har en förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl kollegor som kunder.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Så snart som möjligt, vi tar hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning

 • Lön och förmåner: Fast månadslön, kollektivavtal, övertidsersättning, 25 semesterdagar

 • Placering: Stockholm (Bromma), alternativt Sundsvall eller Göteborg där Eltel också har dokumentationsteam. När du söker tjänsten vill vi att du skriver vilket kontor du helst skulle vilja arbeta på. Andra orter går att diskutera.

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Eltels önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Eltelär en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster till infranetbranschen – kritisk infrastruktur som redovisas inom segmenten Power, Communication samt Other – med verksamhet främst inriktad på Norden, Polen och Tyskland.

Dela detta jobb

Nätdokumentatör med CAD-erfarenhet

Eltel