teknikjobb.se

Nätanalytiker – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Nätanalytiker – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

I det nya energilandskapet börjar vi kunna se konturer av mer solceller, infrastruktur för uppladdningsbara elbilar, vindkraft, serverhallar och befolkningsförtätning i tillväxtområden. Detta påverkar den långsiktiga nätplaneringen och hur vi ska bygga nätet. Som Nätanalytiker hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att säkerställa ett framtida lokalnät med rätt kapacitet/dimensionering och utformning. Nu söker vi en Nätanalytiker för långsiktig planering av lokalnätet med placering i Trollhättan.

Vi söker även en Junior Nätanalytiker till samma grupp med placering i Trollhättan. Läs mer via länken: 

https://careers.vattenfall.com/se/jobb/?filter-industries=distribution

Din roll som Nätanalytiker

Inom gruppen Nätanalys Distribution ansvarar vi för att utforma och planera det framtida Distributionsnätet. Utredningar som genomförs omfattar områden som kännetecknas av landsbygd, fjällnära natur, tätort, city eller skärgård.

Du kommer att:

  • Ansvara för den strategiska/långsiktiga nätutvecklingen för ett geografiskt område

  • Ta fram nätlösningar vid förnyelse av befintligt elnät samt anpassning till samhällets behov och myndigheters krav, exempelvis rörande leveranskvalitet

  • Utföra nätberäkningar och dimensionering vid ny- och ombyggnation av distributionsnätet

  • Genomföra tekniska och ekonomiska beräkningar för framtagna förslag till nätförändringar

  • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i distributionsnätet

  • Projekt rörande större kundanslutningar

  • Delta i utvecklingsprojekt i rollen som expert för lokalnätstekniska frågor

  • Ha dialog med externa intressenter (kunder, kommuner, länsstyrelser, etc)

Vi söker dig som

Är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande med ett intresse av att arbeta med infrastrukturfrågor.

Har arbetslivserfarenhet från elkraftsbranschen där du arbetat med nätplanering, utredningar och större anslutningar. Alternativt har du några års erfarenhet från ett annat område inom elkraft och vill utvecklas i rollen som Nätanalytiker.

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som person kan hantera övergripande frågor men också kunna sätta sig in i tekniska detaljer när så krävs. Du är ansvarstagande vilket gör att du driver ditt arbete framåt på egen hand och med god kvalitet. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta.

Vi erbjuder dig

Som nätanalytiker kommer du att ha en viktig roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 17 Januari.

Övrig information

Rekryterande chef: Andreas Olofsson telefon:+46-70 914 42 38

Rekryterare: Johan Macdonald, telefon: +46-73 085 2763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 17 Januari

Befattning: Nätanalytiker

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 850 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/

Dela detta jobb

Nätanalytiker – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB