teknikjobb.se

Nätanalytiker regionnät – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Nätanalytiker regionnät – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. 

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för elkraft och vill jobba i framkant med och bidra till den energiomställning som sker. Som Nätanalytiker hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att säkerställa ett framtida regionnät med rätt kapacitet/dimensionering och utformning. Släpp loss dina superkrafter med oss!
 
Du kommer att
Ingå i en grupp engagerade medarbetare med det viktiga uppdraget att utforma och planera det framtida elnätet. Gruppen består idag av 18 medarbetare som utgör expertkompetensen inom bolaget gällande kraftsystemanalys för regionnätet. Vi behöver nu förstärka gruppen med ytterligare en nätanalytiker vars huvudsakliga uppdrag blir att:

 

  • göra nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler

  • analysera nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar med hjälp av beräkningssystemet PSS/E

  • genomföra risk- och konsekvensanalyser i elnätet

  • delta i projekt rörande kundanslutningar – vilket innebär för stora nätanslutningar såsom vindkraftverk, elintensiva industrier och stora serverhallar att analysera nätpåverkan och ta fram tekniska lösningar

  • vara resurs i och/eller driva våra utvecklings- och implementeringsarbete inom gruppen/avdelningen

Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna projekt.
  
Vi söker dig som har

  • ingenjörsutbildning inom elkraftsteknik på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande kompetens

  • erfarenhet av nätplanering, och/eller nätanalys för lokal-, region eller stamnät.

  • har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som person har ett gott omdöme där du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplexa underlag. Du är självgående och det är naturligt för dig att strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer framåt på ett effektivt sätt, både när det gäller tekniska och ekonomiska frågor. Du har även en förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett sätt som konkretiserar tekniska krav och villkor, vilket skapar en tydlighet i ditt arbete.
  
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.  

Övrig information
Rekryterande chef: Mirela Mustafic, tel: +46-72-2378079
Rekryterare: Johan Macdonald, tel: +46-73-0852763  

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
  
Placeringsort: Stockholm(Solna), Trollhättan eller Luleå
Sista ansökningsdag: 26 Augusti
  
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
 #LI-JM1 

 

 

Dela detta jobb

Nätanalytiker regionnät – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB