teknikjobb.se

Montageledare till Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Montageledare till Vattenfall Vattenkraft

Under många år framåt kommer det att ske investeringar inom vattenkraften vilket gör att det finns en utmaning i att planera och utföra underhåll och projekt samtidigt som dagligt, löpande underhåll och drift måste fungera. Vi ser att det här kräver en flexibel organisation som snabbt kan hantera förändringar och möta höga krav och förväntningar. Vattenfalls kärnvärden är säkerhet, prestation och samarbete; det lägger grunden för vår verksamhet.

Som montageledare driver och leder du det dagliga montagearbetet på site med hjälp av både egen personal och underentreprenörer. Vår avdelning arbetar med vidmakthållande projekt som rör turbiner, generatorer, intags- och utskovsluckor samt tillhörande hjälputrustningar vid Vattenfalls vattenkraftstationer. Vi arbetar med projekt från Göta älv till Luleå älv, vilket betyder att resor och övernattningar är vardag för våra montageledare.

I den här tjänsten kommer du i nära samarbete med projektledare att arbeta för ett säkert och effektivt genomförande av montagearbetet på site. Du ska se till att arbetet genomförs med stor teknisk expertis på ett för miljön och arbetsmiljön betryggande sätt i överensstämmelse med uppställda krav.

Arbetsuppgifter:

• Arbetsberedning och planering av det dagliga montaget/projektarbetet

• Samordning av arbetet på site som utförs av både egen personal och underentreprenörer

• Anmäla, utföra samt lämna underlag för ändrings- och tilläggsarbeten

• I tjänsten ingår arbetsledning där du ansvarar för att leda och fördela arbetet och bereda uppdrag med tanke på tidsåtgång, resursbehov, sidoaktiviteter samt tidsplan med datum för leverans. Kopplat till detta arbetar du med uppföljning av arbetad tid, rapportering av tid, fakturering av fast samt tillfälligt tillkommande personal.

• Avstämningar som rör ekonomi och kvalitet (delaktig i att ta fram underlag)

• Olika specialistfrågor, vi ser gärna att du medverkar som sakkunnig för frågeställningar rörande mekaniska, anläggningsspecifika eller verkstadsknutna arbeten.

Kvalifikationer

Du har idag flera års arbetslivserfarenhet med det även erfarenhet av att hantera större montagearbeten. Du har goda kunskaper om mekaniska och hydrauliska utrustningar med tillhörande hjälpsystem.

Då du kommer att arbeta med montagearbeten som specifikt rör turbiner och generatorer så ser vi det som mycket meriterande med tidigare erfarenheter av montage inom just det området. Har du även kunskap om vattenkraftprocessen eller liknande produktionsverksamhet med roterande maskiner samt erfarenhet från entreprenadbranschen ser vi även det som meriterande.

I grunden har du en avslutad gymnasieskola, gärna inom maskinteknik med inriktning mot vattenkraft eller motsvarande erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga. Du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta med olika typer av löpande planering/uppföljning som arbetet medför. Du talar och skriver både svenska och engelska. Arbetet innebär resande vilket gör att du måste ha B-körkort och att du ser positivt på resor och övernattningar året runt.

Du är en person som trivs i en ledande roll där stort ansvar läggs på dig och teamet. Arbetet kommer att ställa krav på din kreativitet och flexibilitet, för att nå målen behöver du vara resultatinriktad och ha lätt för att skapa samarbete. Det är viktigt att hela teamet samarbetar för att nå uppsatta mål inom de tidsramar som finns, vi tror att det krävs öppen kommunikation och att du som montageledare har ett närvarande och tydligt ledarskap.

Placeringsort

Flexibel placering på någon av Vattenfalls etableringar i Sverige. Hemstationering är ett alternativ.

Du är välkommen med din ansökan senast den 24 mars.

Sök redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande.

För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chef Anders Norman, 070-331 78 19

Om rekryteringsprocessen – Pontus Carlsson, 072-244 79 25

Fackliga representanter

Carl Johansson – Unionen

Jarmo Marjala – SEKO

Anneli Jönsson – Ledarna

Magnus Nilsson - Akademikerna

Samtliga nås på telefon 08-739 50 00

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning

Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 100 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 25 % av Sveriges elproduktion. Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 13 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar. Idag är vi ca 500 medarbetare i Sverige. Huvudkontoret ligger i Luleå.

Dela detta jobb

Montageledare till Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB