teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Montagechef till BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Montagechef till BAE Systems Bofors

Nu söker vi en positiv och engagerad ledare som vill vara med och utveckla montagearbetet hos BAE Systems Bofors. Här får du möjlighet att komma in i en spännande fas där man planerar flera förbättringsinitiativ, med stor möjlighet att vara med och påverka riktningen framåt.

Om företaget

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har drygt 460 anställda samt ett 100-tal konsulter där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Som Montagechef kommer du att tillhöra avdelningen Produktion och vara anställd i sektionen för marina pjässystem som består av ca 65 medarbetare. Tjänsten rapporterar till sektionschefen för marina pjässystem. Inom sektionen finns fyra produktionsområden; pjäsmontage, elverkstad, hydraulikmontage och maskinverkstad. Här kommer du till en organisation som utmanar nuvarande sätt att arbeta, där du får stora möjligheter att påverka arbetssätt och organisation.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som montagechef leder och fördelar du arbetet för ett 15-tal montörer inom elverkstaden. Teamet utför alla förekommande typer av montagejobb inom el/kablage och jobbar dessutom tvärfunktionellt vilket innebär leverans till samtliga produktområden.  Du kommer att:

 • Ha ett övergripande personalansvar där löpande medarbetarsamtal ingår i dina arbetsuppgifter.
 • Ha budgetansvar (lön och omkostnadsbudget)
 • Ansvara för den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.
 • Jobba för att utveckla standardiserade arbetsprocesser enligt 5S och LEAN-metodik. Företaget har nyligen genomfört en verksamhetsanalys och kommer sannolikt inom kort att påbörja ett större förbättringsarbete där du får en viktig funktion i realiseringsarbetet.
 • Ansvara för rekrytering, reurssättning och kompetensutveckling.
 • Ingå i ett ledarforum som består av andra montagechefer där du kan bolla utmaningar som du ställs inför i vardagen.

I den här rollen kommer du få möjligheten att, i tät dialog med sektionschefen, leda i förändring. Du trivs och vill arbeta i ledande position inom produktion där ständiga förbättringar är en naturlig del av vardagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område eller motsvarande erfarenhet inom produktion, kvalitet eller liknande. Vidare ser vi att du har:

 • Flerårig erfarenhet av att arbeta i produktionsmiljö.
 • Erfarenhet av förändringsledning och kunskap om förändringars olika faser. Vi ser gärna att du har varit delaktig eller ledande i projekt som innebär att ställa om en producerande/tillverkande verksamhet.
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Kommunicerar bra på svenska såväl som koncernspråket engelska
 • Goda kunskaper inom LEAN och att införa ett standardiserat arbetssätt ses som meriterande. Då företaget nyligen infört ett nytt lönesystem är erfarenhet av individuell lönesättning också önskvärt.

Du är en engagerad och positiv ledare som ser lärande som en naturlig del av arbetet. Du vågar ta beslut, prova nya tillvägagångssätt och tar ansvar i såväl med- som motgång. Din positiva inställning och kommunikativa förmåga leder till goda samarbeten och du får på ett naturligt sätt med dig ditt team i förändring. Givetvis är du även en god organisatör som arbetar strukturerat och systematiskt.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586–733 151, Ronald Pirhi Unionen, 0586–733 606.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Montagechef till BAE Systems Bofors

AxÖ Consulting