teknikjobb.se

Mjukvaruingenjör till fordonsbolag på Lindholmen

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-23

Ansök nu

Mjukvaruingenjör till fordonsbolag på Lindholmen

I Göteborg erbjuds du möjlighet att jobba i Sveriges motsvarighet på Silicon Valley. Vill du vara med på resan mot framtidens automotiveindustri och utveckla ny teknik inom hybridsystem? Är du intresserad av elmotorer, CAN bus, inverter och vill jobba med HIL-testning? Då har vi tjänsten för dig! Sök omgående då vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten
Academic Work söker för kunds räkning en mjukvaruutvecklare till deras kontor i Göteborg. Vår kund är ett innovationsbolag inom fordonsindustrin som dels gör egna bilar men som också utvecklar nya bottenplattor, mjukvara och hårdvarusystem. På det moderna kontoret erbjuds du en internationell miljö med högt tempo och teknikfokus som dessutom möjliggör för tjänsteresor utomlands, när tillfälle ges. De befinner sig i området som är Sveriges svar på Silicon Valley där det fullkomligt bubblar just nu!

I rollen som mjukvaruutvecklare kommer du att utveckla och utföra tester på komponenter i den elektriska drivlinan inom Motion Control-området, vilket bygger på teknik som möjliggör för testning av inbyggda system via mjukvara. Som en del av ett expanderande team på rörelse- och energiavdelningen kommer du att arbeta i en kreativ miljö som formar morgondagens testmetoder och testmiljö inom rörelsekontroll.

Du kan antingen vara högskole- eller civilingenjör med intresse för hård- och mjukvara samt automotiveindustrin. Vi ser att du har någon form av programmeringsförståelse och testat ladda hårdvara med mjukvara tidigare.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Fördelen med att arbeta på ett bemannings- & rekryteringsföretag som oss är att du på sikt har möjlighet att bli överrekryterad till kunden!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

 • Delta i process- och metodutveckling för programvarutestning

 • Specificera, implementera och genomföra tester i automatiserat testsystem (HIL, SIL)

 • Presentera resultat med hänsyn till kraven

 • Dokumentera testutrustningen som används

Vi söker dig som

 • Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, systemutveckling eller maskin (med programmeringskunskap)

 • Studerat eller arbetat med Python och/eller CAN bus

 • Kunna förstå samt läsa kretsscheman

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

 • Har B-körkort

Det är mycket meriterande om du

 • Har tidigare erfarenhet av testning mot fordonsindustrin

 • Har erfarenhet av CAN, Jenkins eller GIT

Tjänsten är perfekt för dig som vill ta ett kliv in i automotiveindustrin och som vill kunna påverka dess framtida utformning! Vi ser att du har lätt för att tillskansa dig information som du effektivt kan omsätta till praktiskt utförande. För detta krävs driftighet, noggrannhet, kreativitet och kommunikativ förmåga. Du kommer jobba tätt ihop med olika tvärfunktionella team i syfte till att utveckla morgondagens fordon vilket kommer utveckla din kompetens men också dig som person.

Dela detta jobb

Mjukvaruingenjör till fordonsbolag på Lindholmen

Academic Work