teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Tillsammans med Malmfältens kommuner bygger LKAB nya attraktiva samhällen – i en unik miljö med midnattssol och polarnätter. Här, långt ovanför Polcirkeln, granne med fjällvärlden finns alla möjligheter att skapa moderna miljöer med någonting för alla.

Om tjänsten

För att möta våra egna och omvärldens förväntningar behöver vi nu förstärka med ytterligare kompetens inom ytvatten, hydrogeologi och ekologi.

I rollen som utvecklingsingenjör ingår att vägleda och stödja LKAB i det strategiska miljöarbetet. Du kommer att omvärldsbevaka och medverka i upprättandet av strategier och processer för att förbättra miljöprestandan. Du kommer också att driva projekt och utredningar som ligger till grund för tillstånd- och miljöförbättrande projekt samt agera specialiststöd åt övriga funktioner inom ramen för ditt kompetensområde.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet att göra skillnad för miljön. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetskamrater i utbyte mot dina kunskaper, värderingar och engagemang.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom relevanta områden. Du har erfarenhet av att arbeta med miljöutvecklingsrelaterade frågor, det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i projekt samt har kännedom om gruvindustriell verksamhet. Arbetet kräver kontakter både inom och utanför företaget så god samarbetsförmåga är viktigt. Du ska vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du kommer att jobba nära människor och organisationer med olika ansvarsområden vilket kräver att du har ett intresse för ämnesöverskridande frågor. Eftersom du kommer vara en viktig team-medarbetare i stora utredningar är det meriterande om du har erfarenheter från samverkansprojekt där din kompetens är en del av helheten. Det är också meriterande om du har erfarenheter och kunskaper om miljötillståndsprocessen eftersom utredningar kopplat till ditt kompetensområde utgör en viktig del i LKAB:s arbete med tillstånd till gruvverksamheten.

Som person är du positiv, öppen och flexibel. Det är bra om du har förmåga att se samband och sortera och om du är noggrann och analytisk.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi erbjuder del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Stationeringsort är Kiruna, Svappavaara eller Malmberget.
Arbetsformen är tillsvidareanställning dagtid
Körkort krävs för befattningen

För ytterligare information, kontakta gärna;
Linda Bjurholt, Avdelningschef Miljö, LKAB.
Tel: +46 (0)980 71237
Du är välkommen att skicka in din ansökan komplett med personligt brev och CV via länken här nedanför senast 2020-01-19. Observera att tillsättning kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Facklig tillhörighet PTK, information ges av:

Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561


Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Miljöavdelningen söker utvecklingsingenjörer!

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-19

Ansök nu

Dela detta jobb