teknikjobb.se

Miljö- & arbetsmiljöingenjör (EHS) till Åkers Sweden AB, Åkers styckebruk

Arbetsuppgifter
I rollen som EHS-ingenjör har du en viktig del i vårt utvecklingsarbete genom att samordna, förvalta och utveckla ledningssystemet för miljö & arbetsmiljö (hälsa, skydd & säkerhet) enligt ISO 14001, miljölagstiftning och arbetsmiljölagar. Utöver detta driver du aktivt projekt/aktiviteter tillsammans med chefer/specialister eller förbättringsgrupper för att nå företagets mål och förbättra prestandan inom dessa områden. Ett stort fokusområde för den här rollen är att leda och driva projekt med produktion av fossilfria valsar långsiktigt som ett led i vårt hållbarhetsarbete.

Du kommer även tillsammans med kollegor att leda företagets interna och externa revisioner av ledningssystemet för ISO 14001 samt vara företagets externa kontaktperson i miljö & arbetsmiljöfrågor till myndigheter och andra externa aktörer. Vidare kommer du att göra riskbedömningar samt ta fram analyser och statistik. I din roll ingår även att utbilda och informera personal inom arbetsmiljö- & miljöområdet.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljöområdet eller motsvarande erfarenhet som miljöansvarig/miljösamordnare vid ett medelstort industriföretag. Du har kunskap om miljöledningssystem enligt ISO 14001 och om arbetsmiljöledning teoretiskt eller praktiskt. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska och engelska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget, likväl som goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Meriterande är en arbetsmiljöutbildning, utbildning i revisionsteknik och företagsekonomi.

För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för miljö & arbetsmiljö och vill vara med och påverka/driva vår fortsatta utveckling. Du är självgående, vågar utmana och har samtidigt en förmåga att leverera lösningar som tar oss framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt är socialt kompetent med förmåga att samverka med andra individer på ett bra sätt för att skapa framdrift i olika frågor.

För mer information kontakta gärna QSE- & produktionschef, Patrik Isaksson, på telefon 0159-32216 eller via mail patrik.isaksson@akersrolls.com

Fackliga företrädare:
Unionen: Lars-Gösta Bergström, 0159-32262. Lars-gosta.bergstrom@akersrolls.com
Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32225. Mattias.abrahamsson@akersrolls.com

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Om Åkers Sweden AB
Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 170 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation
Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com 

 

Miljö- & arbetsmiljöingenjör (EHS) till Åkers Sweden AB, Åkers styckebruk

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Dela detta jobb