teknikjobb.se

logga

Metodingenjör med underhållsfokus till BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-02-07

Ansök nu

Metodingenjör med underhållsfokus till BAE Systems Bofors

Är du en praktiskt lagd ingenjör med ett eller flera hobbyprojekt ute i garaget? Perfekt, vapensystem behöver nämligen också underhållas och servas. Här får du jobba med metoder och underhållsanalyser i en tekniskt avancerad produkt.

Bakgrund

Stor efterfrågan på BAE Systems Bofors produkter gör att man kontinuerligt växer och blir fler medarbetare. Nu söker vi dig som vill anta utmaningen och arbeta som metodingenjör med fokus på underhållsmässighet.

Tjänsten är placerad inom utvecklingsavdelningen, sektion ”Marin” där man utvecklar olika typer av marina vapensystem. I sektionen arbetar ett 20-tal medarbetare och här finns även ett antal kollegor inom kompetensområdet vilket möjliggör en god inkörning och upplärning i arbetet. Vid anställningens start kommer du få stöd och stöttning ifrån kollegor, på sikt finns även möjlighet till vidareutbildning inom kompetensområdet, allt i syfte att stötta dig på bästa sätt.

Om tjänsten och arbetsuppgifter

Som metodingenjör kommer du ha stort fokus på underhållsmässighet. Inför leverans av ett system specificeras hur systemet ska underhållas baserat på kundens krav, önskemål och planerade användning av pjäsen. Och det är här du kommer in i bilden!  Självständigt och i grupp kommer du bl.a göra underhållsanalyser där du ger rekommendationer om serviceintervall, byte av slitdelar, lagerhållning av reservdelar, hur service genomförs etc.

Du kommer också att:

 • Ha kontakt med marknadsavdelningen och bistå med underhållsexpertis i samband med offertfas.

 • Göra tekniska analyser av systemet för att säkerställa att underhåll kan genomföras på ett effektivt sätt.

 • Samarbeta med konstruktionsavdelningen för att tillse underhållsmässighet vid byte av befintliga komponenter och nya konstruktionslösningar.

 • Dokumentera underhållsmetoder och delta vid framtagande av tekniska publikationer.

 • Skapa och optimera reservdelsförsörjningen utifrån kundens driftprofil, organisation och lagerhållning.

 • Agera stöd vid framtagande av utbildningsmaterial.

 • Delta vid konstruktionsprovning liksom granskningar tillsammans med kund.

 • Ha kontakt med leverantörer i frågor kopplade till underhåll.

Kvalifikationer

 • Teknisk eftergymnasial utbildning, företrädelsevis inom mekanik eller el alternativt uppnått likvärdiga kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

 • Vi vill gärna att du har hunnit skaffa dig arbetslivserfarenhet efter dina studier men öppnar även upp för dig som är nyexaminerad.

 • Brett intresse för teknik, såväl elektriska som mekaniska system då rollen är bred och innefattar flera tekniska discipliner.

 • God helhetssyn är viktigt då rollen och arbetsuppgifterna stundtals är komplexa.

 • Goda kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska, i både tal och skrift.

Vi vill att du har en god förmåga att arbeta strukturerat, har lätt för att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Du är engagerad, nyfiken och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med dina kollegor. Erfarenhet av att meka själv, via arbete eller i privata projekt, är en fördel.

Vi ser positivt på kunskap och erfarenheter från andra branscher än försvarsindustrin.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Här får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar man på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE Systems eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Företaget tillämpar provanställning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se 

Fackliga kontaktpersoner: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606 Lina Björn, Akademikerföreningen, 0586-733 305.

Dela detta jobb

logga
Metodingenjör med underhållsfokus till BAE Systems Bofors

AxÖ Consulting