teknikjobb.se

Mekaniker sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Mekaniker sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

HYBRIT Development AB är ett gemensamt initiativ ägt av de tre företagen LKAB, SSAB och Vattenfall. Målet med Hybrit initiativet är att ta fram världens första fossilfria malmbaserade järn- och ståltillverkning. Vätgasbaserat direkt reduktion av järnmalm är en central del av HYBRITs tekniska utvecklingsarbeten, och tester i en simulerad industriell miljö ett viktigt nästa steg. En anläggning för pilotförsök är under byggnation i Luleå och planeras att tas i drift under 2020.

Rekrytering av medarbetare för att säkerställa en säker och effektiv drift, underhåll och utveckling av pilotanläggningen startas nu!

Experiment i pilotanläggningen kommer att genomföras kampanjvis. Varje kampanj kommer att pågå under ett flertal (4-8) veckor då anläggningen producerar dygnet runt. Kampanjarbetet är av operativ karaktär och genomförs med skiftgångs- och dagtidspersonal. Mellan kampanjerna kommer arbetet ske dagtid.

Denna tjänst som mekaniker kommer att ingå i en grupp som ansvarar för drift, underhåll och utveckling av HYBRITs pilotanläggning, och rapporterar till chefen för driftorganisationen pilot direkt reduktion. För samtliga tjänster krävs förmågan att föra HYRBITs utvecklingsarbete gemensamt med andra forskningsresurser framåt i strävan mot en fossilfri framtid.

 

Om tjänsten

Som mekaniker ansvarar du för mekaniska arbeten och uppgifter i samband med drift av HYBRIT pilotanläggningen direkt reduktion. Huvudsakliga arbetsuppgifter är akut felavhjälpning, drift och underhållsarbete på pilotanläggningen för att minska risken för driftstopp. Idrifttagning, provtagning och mätning under drift ingår i arbetet som mekaniker också.

 

Vi söker dig som är en skicklig svetsare samt har erfarenhet av att reparera mekaniska utrustningar. Skiftarbete kan förekomma periodvis.

Placeringsort är Luleå.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från gymnasium med inriktning mot mek/verkstad eller motsvarande kombinerat med yrkeserfarenhet. Goda kunskaper om produktionsutrustning, mekaniskt underhåll samt svets- och skärande bearbetning är meriterande. Du behöver vara en duktig svetsare och ha erfarenhet av att reparera mekaniska utrustningar.

 

För att trivas och att klara jobbet är personliga egenskaper som förmåga att samarbeta och att vara driven. Då bolaget är litet underlättar det om du är utåtriktad och har förmåga att ta beslut inom ditt ansvarsområde. Erfarenhet från arbete inom produktion (exempelvis masugnsdrift) meriterande.

 

B-körkort är ett krav.

 

Mer information

Kontakta gärna Volker Schöllmann 070-250 95 38 eller Nicklas Eklund 070-370 80 85 för mer information om tjänsten och HYBRIT

Sista ansökningsdag är: 27 oktober 2019

Dela detta jobb

Mekaniker sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

Vattenfall AB