teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Projektavdelningen ansvarar för den norra divisionens projektverksamhet. Avdelningens huvudfokus är investeringsprojekt och de tre projektfaserna – Förstudie – Förprojektering - Anläggning. Avdelningen är uppdelad i tre sektioner. På NPM jobbar vi med projekt kopplade till malmförädlingsverksamheten i Kiruna och NPD har gruva och driftstöd som beställare. På vår sektion för logistikprojekt NPL, hjälper vi logistikavdelningen, med projekt från ”hamn till hamn”.

På avdelningen finns tre olika befattningar: projektledare, byggledare och projektkoordinator.

Våra projektledare arbetar självständigt i en ledande roll och har en stor frihet att anskaffa resurser för projektens genomförande men har samtidigt ett stort ansvar att leverera efterfrågad funktion inom tilldelade ramar. Projektledaren leder projekt inom såväl studiefas som genomförandefas, i samarbete med projektgruppen.

En byggledare vid LKAB är projektets kontaktperson gentemot pågående entreprenader. Arbetsuppgifterna innefattar planering, samordning och uppföljning inom projekten. I befattningen ingår då att planera och organisera skyddsarbetet på byggarbetsplatsen samt att följa upp att anläggandet sker inom gällande lagar, förordningar, rutiner och policys inom LKAB.

Koordinatorn är ett stöd för projektledarna för att säkerställa att ett enhetligt arbetssätt används med hjälp av fastställda rutiner enligt LKAB:s projektmodell. Ett annat arbetsområde är att hantera teknisk dokumentation och säkerställa att överlämnande av nybyggda anläggningar kan ske på ett för driften betryggande sätt.

Dina kvalifikationer

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett vilken befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete.

För projektledare: Du har en ingenjörs- eller civilingenjörsexamen i botten. Vi söker dig som har ledaregenskaper, är strukturerad och har god samarbets- och initiativförmåga. Meriterande är om du skaffat dig kunskaper om olika entreprenad- och upphandlingsformer samt att du förstår de tekniska utmaningarna som det innebär.

För byggledare: Du är strukturerad och har ett stort tekniskt intresse, ingenjörsutbildning eller likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att leda entreprenader inom industribyggnation eller andra närbesläktade områden, samt har goda kunskaper i entreprenadjuridik. Vi söker dig med god samarbetsförmåga och som aktivt vill delta i att utveckla befintliga och nya anläggningar.

För koordinator: Vi söker dig som har stor drivkraft och vill arbeta för att skapa goda förutsättningar för projektverksamheten inom sektionen. Vi söker dig med god samarbets- och initiativförmåga, som är strukturerad, har god simultankapacitet och ett tekniskt intresse. Vi ser gärna att din utbildningsbakgrund är en ingenjörsexamen eller annan teknisk utbildning. Du kan även ha förvärvat dina kunskaper genom mångårig erfarenhet av projektarbete.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad.

Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-02-16 på lkab.com/karriar.

Intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdag har passerat.

För mer information om tjänsterna kontakta:
Malmförädling - Ola Paganus, 070-5728815 alt. ola.paganus@lkab.com
Gruva/Driftsstöd – Dan Tannerdal, 072-5448363 alt. dan.tannerdal@lkab.com
Logistik – Daniel Keskitalo, +47959238338 alt. daniel.keskitalo@lkab.com

Fackliga kontakter:

Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-725 08
Björn Åström för Akademikerföreningen, bjorn.astrom@lkab.com, 0980-729 03
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-719 72

 

Befattning
Projektledare

Stationering
LKAB, Kiruna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-02-16

Medarbetare till Projektavdelningen

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-16

Ansök nu

Dela detta jobb