teknikjobb.se

Mätvärdesoperatör med inriktning leverantörsbyte – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-13

Ansök nu

Mätvärdesoperatör med inriktning leverantörsbyte – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Avdelningen Mätning ansvarar för att de debiteringsmätare som används inom elnätet är fungerande och mäter rätt. Avdelningen jobbar även med monitorering, insamling, kvalitetssäkring, leverantörsbyte och avräkning av mätvärden för både lokalnät och regionnät.

Du kommer att ingå i gruppen Avräkning och Rapportering som ansvarar för leverantörsbyte.

Som mätvärdesoperatör kommer du tillsammans med ditt team säkerställa att nödvändiga förändringar till följd av leverantörsbyten genomförs, såsom t.ex. att uppdatera information i systemet och svara på elhandlarnas frågor.

Du kommer ha följande arbetsuppgifter:

  • Hantera inkomna supportärenden från elhandlare
  • Bevaka, säkerställa och följa upp elmarknadsmeddelandetrafik (PRODAT)
  • Aktivt bidra till att utveckla och förbättra processen för hantering av elmarknadsmeddelanden
  • Samt andra vid enheten förekommande uppgifter

Vår verksamhet anpassar sig regelbundet för att möta lagkrav och ändringar i branschen. Det innebär att våra verktyg och arbetssätt ibland förändras därmed även dina arbetsuppgifter. Dessa förändringar är underlag för en bred kompetensutveckling.

Vi söker dig som

har arbetslivserfarenhet från elbranschen, exempelvis inom kundservice eller mätning. Du har god förståelse för elmarknaden, dess villkor och spelregler. Kunskap och kännedom om mätvärden som sker i formatet UTILTS är meriterande. Som person söker vi dig som är positiv, serviceinriktad och teamorienterad. Du är en ansvarstagande problemlösare och visar en god social förmåga i dina kontakter internt och externt. Vidare har du en god struktur och administrativ förmåga.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information

Rekryterande chef: Magnus Vestin 073 801 70 43

Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 9 Februari

Befattning: Mätvärdesoperatör

Location: Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

 

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Mätvärdesoperatör med inriktning leverantörsbyte – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB