teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Mätvärdesoperatör Mätinsamling- Praktik för ungdomar 18-20 år, Luleå

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-30

Ansök nu

Mätvärdesoperatör Mätinsamling- Praktik för ungdomar 18-20 år, Luleå

Vi söker dig som är mellan 18-20 år och som har gått ut Naturvetenskaps- eller Teknik-programmet på gymnasiet som är intresserad av betald ingenjörspraktik på Vattenfall i Luleå!

  I denna rekrytering samarbetar vi med Tekniksprånget. Ansök via Tekniksprångets hemsida: https://iva.force.com/Teknikspranget/s/job-offer/a016700001B7dSX/m%C3%A4tv%C3%A4rdesoperat%C3%B6r-m%C3%A4tinsamling?language=sv
OBS! Vi tar inte emot ansökningar via denna sida.
  
Vattenfalls huvudprodukter är el, värme och gas. När det gäller el och värme är Vattenfall verksamt inom alla länkar i värdekedjan: produktion, distribution och försäljning. När det gäller gas består Vattenfalls verksamhet av försäljning. Dessutom bedriver vi energihandel.
  
Morgondagens lösningar kräver nytänkare. Därför är vi på Vattenfall ständigt på jakt efter medarbetare som drivs av en vilja att förbättra och forma framtiden. Hos oss får medarbetarna möjlighet att ta stegen som driver såväl sig själva som utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi fler medarbetare som vill göra skillnad!
  
Om praktiken

Du kommer under praktiken få lära känna oss på mätning på Vattenfall Eldistribution. Vårt uppdrag är att se till att mätarna samlar in mätvärden, värden som sedan rapporteras in till elmarknaden och används för prognoser och rapporter för elförbrukningen. Under de närmaste åren kommer Vattenfall Eldistribution att byta ut drygt 900 000 elmätare hos våra kunder, där de befintliga mätarna byts ut mot nya, smarta elmätare. Elmätarna ger kunden bättre överblick över sin elanvändning och informationen hjälper oss att balansera elnätet, de gör det enklare att jobba och leva mer energieffektivt.

Som praktikant kommer du vara stationerad på mätinsamlingen, vi tar emot de mätvärden som elmätarna samlar in. Härifrån kommer du sedan få vidare inblick i hela flödet från insamlat till rapporterat mätvärde samt få veta mer om elmätarna och tekniken kring dem.
  
Dina arbetsuppgifter under praktiken

Du kommer att vara en del gruppen mätinsamling och få utföra felsökningar, orderläggningar och göra rimlighetsanalyser, delta på möten och se vilka utmaningar och möjligheter som branschen står inför. Under praktiken kommer du, med utgångspunkt i de dagliga arbetsuppgifterna få möjlighet att driva ett eller flera mindre egna projekt som vi anpassar efter ditt eget intresse. Projekten kan exempelvis syfta till att utveckla processer, rutiner eller öka informationsspridningen inom organisationen.
  
Vi söker dig som

Är teknikintresserad och är nyfiken på vad ingenjörsyrket innebär i en organisation som arbetar för ett fossilfri framtid. Vi söker dig som är bra på egna initiativ, kan arbeta bra både självständigt och i grupp och du är inte rädd för att fråga.
  
Placeringsort: Luleå
  
Det kan förekomma att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kan drogtest också göras.
  
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning

Dela detta jobb

Mätvärdesoperatör Mätinsamling- Praktik för ungdomar 18-20 år, Luleå

Vattenfall AB