teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Mätteknisk Utredare till Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-07

Ansök nu

Mätteknisk Utredare till Vattenfall Eldistribution AB

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution stärker just nu upp vår kompetens inom det mättekniska området. Vill du jobba i ett engagerat team och bli en av de bästa i Sverige på Mätteknik inom Elnät? Vi befinner oss mitt i ett teknikskifte till nästa generations smarta elmätare och förväntningarna på mätvärden från kunder, elhandlare och andra intressenter ökar kraftfullt.

Du kommer att

Avdelningen Mätteknik ansvarar för att de debiteringsmätare som används inom elnätet är fungerande och mäter rätt. Avdelningen jobbar även med Kontroller i fält, Nationella Stickprovet, Mättekniskt centrum för mätare och mätsystem för både lokalnät och regionnät.

Ditt ansvar som Mätteknisk Utredare hos oss omfattar följande områden:

 •  Mätutredningar

 •  Anläggningsutredningar

 •  Avropa fälttjänster

 • Hantera återrapporterade fälttjänster

 • Kunddialog

 • Vara drivande i att förbättra och utveckla våra IT verktyg

 • Tekniska mätarfrågor

Your profile

Vi söker dig som

Har eftergymnasial utbildning, gärna inom elektroteknik, elkraft eller annan mätteknisk utbildning. Du har tidigare erfarenhet av mätteknik inom något/några av följande områden:

 • Mättransformatorer

 • Elmätare, inkl. beräkning av mätkretsar

 •  Mätutredningar

 • Har god vana av att arbeta i olika IT system och har lätt för att lära dig nya system

För att trivas i rollen som Mätteknisk Utredare hos oss är du med fördel en strukturerad person som trivs att jobba tillsammans med andra. Du är självgående på din väg mot uppsatta mål och du har inga problem att fatta beslut, detta då du i denna roll förväntas göra avvägningar mellan olika möjliga lösningar och agera utifrån eget omdöme. Det är även viktigt att vara kund- och serviceinriktad i denna roll för att kunna förstå kundens behov vid olika tekniska lösningar. Förutom detta behärskar du svenska flytande i både tal och skrift.

Det är meriterande om du

 •   Arbetat med andra teknikområden inom elnät

 •  Erfarenhet av att jobba med utredningar och problemlösning

 •  Har goda kunskaper i SAP, SAP PM

Additional information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Tjänst: Mätvärdesoperatör

Placeringsort: Umeå (Solna, Uppsala, Västerås, Linköping, Trollhättan, Luleå)

Sista ansökningsdag: 6 November

Övrig information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna rekryterande chef: Faraz de Bruin, +46 76 215 79 00

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta gärna rekryterare: Anna Uppström, anna.uppstroem@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Dela detta jobb

Mätteknisk Utredare till Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB