teknikjobb.se

Mätningsingenjörer till Stockholm

Metria växer över hela landet och nu söker vi dig som vill bli en del av vår arbetsgrupp i Stockholm!

På Metria är vi cirka 300 medarbetare som tillsammans kan allt om geografisk information. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi alltid är nära våra kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för våra kunder, hjälper vi dem att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle. Vill du vara med på vår resa?

Mätningsingenjör på Metria
Metria expanderar och ett steg i vår utveckling är att vi under det gångna året startat upp en arbetsgrupp inom vårt affärsområde Plan & Mät även i Stockholm. Detta innebär att vi nu är aktiva inom mätning i 22 städer runt om i Sverige och vi söker dig som vill vara med på vår resa!

I dagsläget är vi en arbetsgrupp om fyra personer som alla delar ett stort driv och engagemang kring vårt arbete och vår utveckling. Vi har ett öppet och härligt arbetsklimat och vi sitter i nya fräscha lokaler i Kista vilket ger oss närhet till såväl större vägnät samt till kollektivtrafiken. Det geografiska arbetsområdet är Stockholm med omnejd. Arbetet utförs till stor del utomhus i form av självständiga geodetiska mätningar i fält eller stadsmiljö och förberedelser samt efterarbete utförs inne på kontoret. Våra uppdragsgivare är i huvudsak kommuner, teknikkonsulter och byggföretag och vi arbetar med de senaste instrumenten från Trimble.

Vi söker dig som är driven, självgående och initiativtagande i ditt arbete. Att arbeta som mätningsingenjör hos oss innebär att ta ett stort eget ansvar samt förutsätter att vi har ett flexibelt förhållningssätt. Eftersom vi är en ny grupp i Stockholm får du möjligheten att vara med och påverka vad gäller såväl vårt arbetssätt som våra rutiner.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som mätningsingenjör hos oss kommer att vara:

  • Mätningsuppdrag mot kommuner, myndigheter och privatpersoner i Stockholm samt kranskommuner. Husutstakningar, lägeskontroller, nybyggnadskartor samt grundkartor.
  • Mätningsuppdrag för bygg- och projektering. Framställa projekteringsunderlag samt göra noggranna in- och utsättningsuppdrag.
  • Mätningsuppdrag mot infrastruktur- och industrisektorn.
  • Beräkning och redovisning av utförda uppdrag.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad kart- eller mätningsingenjör, lantmäteriingenjör eller har en annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper inom geodesi, instrumentvana samt erfarenhet av mätning med GPS, totalstation och avvägare. Vidare tänker vi oss att du har:

  • Minst ett par års arbetslivserfarenhet som mätningsingenjör inom kommunal mätning.
  • Kunskaper inom stomnät, skanning, volymberäkning mm.
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som mätningsingenjör inom konsultbranschen samt om du har erfarenhet av förrättningsuppdrag mot Lantmäteriet. Det är även meriterande om du har kunskaper i Topocad och AutoCAD, och vi ser positivt på om du har erfarenhet av att driva egna mindre uppdrag.

Som person är du självgående, initiativrik, ansvarstagande och mån om ett gott samarbete där vi hjälps åt och delar med oss av våra kunskaper inom arbetsgruppen. Du är flexibel och trivs i en omväxlande och föränderlig miljö samt att du är lyhörd för våra kunders behov och önskemål.

Ansökningsprocessen
Metria söker engagerade och duktiga medarbetare som kan sitt område. Vi lägger stor fokus vid din personlighet och hur du med din erfarenhet och kunskap kan komplettera oss inom Plan & Mät på Metria.

Sista ansökningsdag är 2018-12-31. Vi kommer att gå igenom ansökningar och intervjua kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tjänsten är tillsvidare och start sker enligt överenskommelse.

Kontakt
För mer information om tjänsten, kontakta Regionchef Ann-Britt Hellström, telefon: 010-121 87 87.

Fackliga representanter:
Sveriges Ingenjörer, Henrik Bylund, telefon 010-121 81 17
Unionen, Per-Åke Jureskog, telefon 010-121 84 83

Varmt välkommen med din ansökan!

Mätningsingenjörer till Stockholm

Företag metria
Ort
Utgår

2018-12-31

Ansök nu

Dela detta jobb