teknikjobb.se

Metria växer över hela landet och nu söker vi nya kollegor till vårt kontor i Köping.

På Metria är vi cirka 300 medarbetare som tillsammans kan allt om geografisk information. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi alltid är nära våra kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för våra kunder, hjälper vi dem att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle. Vill du vara med på vår resa?

Mätningsingenjör på Metria
Det geografiska arbetsområdet är Mälardalen med omnejd. Arbetet utförs till stor del utomhus i form av självständiga geodetiska mätningar i fält eller stadsmiljö och förberedelser samt efterarbete utförs inne på vårt kontor. Våra uppdragsgivare är i huvudsak kommuner, teknikkonsulter och byggföretag.

Vi arbetar konsultativt och har stor frihet i vår roll, samt ser möjligheter i de arbeten vi tar oss an – och därför behöver vi vara drivna och initiativtagande.  Att arbeta som mätningsingenjör hos oss innebär att ta ett stort eget ansvar samt förutsätter att vi har ett flexibelt förhållningssätt. På Metria finns goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet till specialisering. Vi tänker oss att du har ett par års arbetslivserfarenhet som mätningsingenjör, men vi välkomnar även ansökan från dig som är nyexaminerad!

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som mätningsingenjör hos oss kommer att vara:

  • Mätningsuppdrag mot kommuner och privatpersoner i Köping samt kranskommuner. Husutstakningar, lägeskontroller, nybyggnadskartor samt grundkartor.
  • Mätningsuppdrag för bygg- och projektering. Framställa projekteringsunderlag samt göra noggranna in- och utsättningsuppdrag.
  • Mätningsuppdrag mot infrastruktursektorn och industrisektorn.
  • Beräkning och redovisning av utförda uppdrag.

Exempel på uppdrag är därmed inmätning och utsättning i varierande miljöer, projekteringsinmätning, bygg- och anläggningsmätning, volymberäkning, skanning, ekolodning, kommunala mätningar och avvägning.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har god kunskap inom geodesi och som drivs att arbeta som konsult. Detta förutsätter att du är ambitiös, flexibel och kvalitetsmedveten. Vidare behöver du trivas med att arbeta självständigt men samtidigt uppskatta att samarbeta och verka för en god sammanhållning i gruppen. Du har god instrumentvana samt erfarenhet av mätning med GPS, totalstation och avvägare. Vidare har du kunskaper i sbgGeo/Topocad, AutoCAD samt Officepaketet. B-körkort är ett krav, samt att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi tänker oss att du har:

  • 1-3 års arbetslivserfarenhet som mätningsingenjör. Ytterligare erfarenhet är meriterande, och vi välkomnar även nyexaminerade att skicka in en ansökan.
  • Gärna erfarenhet inom konsultbranschen som mätningsingenjör.
  • Kunskaper inom stomnät, skanning, volymberäkning mm.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mätning och framställning av kommunala plan- och bygglovsunderlag (PBL) och/eller erfarenhet inom bygg/infrastruktur eller den kommunala sektorn. Vi ser gärna även att du är självgående och har erfarenhet av att driva egna mindre uppdrag.

Ansökningsprocessen
Metria söker engagerade och duktiga medarbetare som kan sitt område. Vi lägger stor fokus vid din personlighet och hur du med din erfarenhet och kunskap kan komplettera oss inom Plan & Mät på Metria.

Sista ansökningsdag är 2018-11-30. Vi kommer att gå igenom ansökningar och intervjua kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tjänsten är tillsvidare och start sker enligt överenskommelse.

Kontakt
För mer information om tjänsten, kontakta rekryterande chef Ann-Britt Hellström, telefon: 010-121 87 87.

Fackliga representanter:
Sveriges Ingenjörer, Henrik Bylund, telefon 010-121 81 17
Unionen, Per-Åke Jureskog, telefon 010-121 84 83

Varmt välkommen med din ansökan!

Mätningsingenjörer till Köping

Företag metria
Ort
Utgår

2019-01-03

Ansök nu

Dela detta jobb