teknikjobb.se

Mätningsingenjör till Nacka vatten och avfall AB

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Mätningsingenjör till Nacka vatten och avfall AB

Nacka vatten och avfall AB strävar efter att skapa Sveriges främsta vatten- och avfallstjänster för hållbar och kraftfull samhällsutveckling. Vi är ett helägt bolag av Nacka kommun, en av Sveriges mest innovativa kommuner som står inför en stark tillväxt de närmaste åren. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö där alla är delaktiga och har ett gemensamt ansvar för att utveckla Nacka vatten och avfall AB i enlighet med affärsidé, mål och strategier samt våra värderingar att vara professionella, nytänkande och hållbara.

Vi har sikte på framtiden
Vi är ett team som arbetar med att effektivisera och kvalitetssäkra VA-data i en modern GIS-plattform i form av VA-banken. Vi har också arbetat mycket med att sprida användningen av GIS till olika användargrupper vilket gjort oss duktiga på att utveckla och förstå olika verksamheters förutsättningar och behov.

Vi är stolta över det vi gör och vi strävar efter att göra skillnad som ska öka möjligheter och utveckling av kommunens anläggningar.

Vårt team
Du kommer att tillhöra gruppen VA-Stöd som bland annat arbetar med att producera och leverera kartor och geografisk information. Vi lagrar kartinformationen digitalt och gör den tillgänglig för kommunens enheter, entreprenörer och invånare. Vi ansvarar för inmätnings- och utsättningsarbete av VA, ajourhållning av kartverk inom VA och avfall, GIS-analyser och VASS-rapporter.

Med hjälp av GIS kan VA-data integreras och fungera som ett stöd i stadsbyggnadsprocessen. Detta resulterar i att öka möjligheterna till en långsiktig utveckling av kommunens anläggningar för vatten och avlopp. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet till många intressanta utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Att få arbeta på en avdelning med engagerade och kunniga kollegor som drivs av en målbild att bidra till en långsiktig hållbar VA-försörjning i Nacka kommun.

Ditt uppdrag
Du deltar i avdelningens olika projekt och uppdrag och är med och bidrar till att samordna arbetet internt inom avdelningen men även i samverkan med andra delar av bolaget och kommunen. Rollen är omväxlande med varierande arbetsuppgifter och innefattar både operativt och strategiskt arbete.

Dina arbetsuppgifter innebär att:

  • Planering av VA-mätningsarbeten såsom inmätning av brunnar, ledningar och vattengångar

  • Att i fält utföra inmätningar och utsättning av både befintliga ledningsnät samt nyanläggningar

  • Uppdatera TopoCad och VA-banken med inmätningsdata.

  • Att importera relationshandlingar från avslutade projekt till TopoCad och VA-banken.

  • Hantera ärenden inkomna via Ledningskollen genom leverans av kartmaterial.

  • Komplettera Lantmäteriets nybyggnadskartor med befintligt VA-nät.

  • Att producera kartunderlag åt enhetens VA-ingenjörer.

Din profil
Vi söker dig som har bakgrund som mätingenjör inom VA eller motsvarande. Du ska vara väl förtrogen med moderna mätmetoder samt kunna arbeta med både totalstation och GPS. Det är viktigt att du har kunskap att utföra beräkning och editering av mätdata. Det är ett krav att du har erfarenhet av att arbeta och rita i CAD-program. Erfarenhet från kommunal mätningsverksamhet med en helhetssyn på samhällsbyggnadsprocessen är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom byggbranschen, ledningskollen och/eller nybyggnadskartor.

Som person är du noggrann och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Du har ett starkt intresse av att arbeta med verksamhetsutveckling och du har en förmåga att självständigt finna lösningar när du ställs inför problem.

B-körkort är ett krav.

Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi sitter i nyrenoverade och öppna lokaler i Finntorp med goda kommunikationer.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut. Självklart är du dock välkommen med din ansökan fram till sista ansökningsdag den 16 juli 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Omgående

Löneform

     Fast lön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     Heltid

Ort

     Nacka

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/306

Kontakt

  • Eleonor Sjunnevik, 073-5017810

Publicerat

     2021-06-23

Sista ansökningsdag

     2021-07-16

 

Dela detta jobb

Mätningsingenjör till Nacka vatten och avfall AB

Nacka vatten och avfall AB