teknikjobb.se

Materialplanerare – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-02-03

Ansök nu

Materialplanerare – Forsmarks Kraftgrupp

Är du ansvarstagande och tycker om att hjälpa andra? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår även mer vedertaget externt tror jag hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Materialplanerare till Underhållsavdelningens enhet Underhållsteknik, i gruppen NMTK Komponenter på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Gruppen komponenter inom enheten underhållsteknik på Forsmarks Kraftgrupp ansvarar för anskaffning och hantering av reservdelar, upprätthållande av anläggningsregistret i syfte att spegla anläggningens innehåll och uppbyggnad samt att identifiera, prioritera och ta fram lösningar för att undvika brist på komponenter.

Som materialplanerare, med inriktning El, arbetar du med att planera, administrera, beräkna och styra reservdelssortimentet för att säkerställa att de reservdelar som verksamheten behöver finns tillgängliga. Du kan även komma att ingå i olika specialgrupperingar tillsammans med övriga nordiska kärnkraftverk, där ni utbyter erfarenheter i syfte att höja den samlade kunskapsnivån inom området. Kontakt med andra kärnkraftverk samt leverantörsbesök i Sverige är en del i tjänsten. Leverantörsbesök utanför Sverige kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter
• Ansvara för och genomföra beställningar av reservdelar inom el enligt kravspecifikationer
• Hantera och bedöma reservdelar med avseende på kravbild
• Tekniskt sakkunnig mellan inköpsavdelning, tillverkare och kvalitetskontroll
• Vid leverans av material verifiera att det överensstämmer med beställning

Om dig
Vi ser gärna att du
• Har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, är du högskoleingenjör är det meriterande
• Har goda kunskaper i svenska och engelska

Har du erfarenhet från arbete inom processindustrin eller som materialplanerare, kunskaper inom el och vana av att arbeta i SAP är det meriterande.

Som person är du ansvarstagande och du driver självständigt ditt arbete framåt. Om arbetet stundtals blir hektiskt tror vi att du har en förmåga att behålla lugnet och fokusera på rätt saker. För att trivas i rollen behöver vara tillmötesgående och tycka om att hjälpa andra. Vi arbetar kontinuerligt över avdelningsgränserna och även tätt med kärnkraftverket på Ringhals, därför är det viktigt att du är relationsskapande och ser värdet av gott samarbete. Vi ser också att du är lösningsorienterad och har en kreativ ådra som hjälper dig att hitta nya vägar för att lösa problem.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Anne Hoogers tfn 072 – 232 71 44
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Ralph Vall. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

 

Dela detta jobb

Materialplanerare – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB