teknikjobb.se

Materialingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-01-18

Ansök nu

Materialingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Har du ett stort intresse för materialteknik? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Materialingenjör till Material och Analys på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Gruppen Material och Analys är en del av enheten Strukturell Integritet och Bränsleservice. Gruppen förvaltar och utvecklar kompetens inom materialteknik och ansvarar för materialtekniska skadeutredningar och analyser, vilkas syfte är att säkerställa betryggande marginaler för den mekaniska integriteten av trycksatta komponenter i våra reaktoranläggningar. Vårt primära ansvarsområde är att vidmakthålla funktion och materialstatus, där revisionsfrågor intar en central plats.

Dina arbetsuppgifter
• Vara labbansvarig för materiallaboratoriet vilket innebär att hålla utrustningen uppdaterad, servad och i gott skick, se till att förbrukningsvaror finns hemma samt att ta rollen som kemikalieadministratör
• Vara sammanhållande vid, och genomföra, skadeutredningar och materialanalyser för metalliska material

På sikt ingår även att fördjupa sig inom olika materialtekniska områden samt att jobba med forskning och utveckling inom materialteknik.

Befattningen anpassas till kompetensnivån men med goda utvecklingsmöjligheter.

Om dig
Vi ser gärna att du
• Är utbildad civilingenjör inom exempelvis material, kemi, maskin eller liknande, alternativt högskoleingenjör med erfarenhet
• Har erfarenhet av arbete i metallografiskt laboratorium samt har arbetat med elektronmikroskop, SEM
• Har stort intresse för materialteknik
• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska

Har du goda systemkunskaper inom reaktor- och turbinsystem, reaktortank och interndelar samt anläggningskännedom och komponentkunskap ses det som meriterande. Även svetskompetens ses som meriterande.

Som person är du självgående och du strukturerar och prioriterar ditt arbete väl för att driva det framåt. Du lägger stor vikt vid kvalitetsstandarder och är mån om att man lever upp till dessa. Vi ser också att du har en god förmåga att väga samman komplex information och kan ta olika aspekter i beaktande för att sedan fatta väl grundade beslut. Då du kommer att ha många kontaktytor är det även viktigt att du ser värdet i gott samarbete.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter.

Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Hannah Johansson tfn 076 – 793 29 80
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Ralph Vall. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 18 januari 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

Dela detta jobb

Materialingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB