teknikjobb.se

Svedala kommun befinner sig i en expansiv period med högt fokus på utveckling av kommunen. Därför förstärker vi organisationen och söker dig som är kvalificerad exploateringsingenjör. Är du dessutom intresserad av att arbeta i en kommun med såväl närheten till storstadens utbud som tillgången till fantastiska naturresurser för rekreation och friluftsliv? Då är Svedala kommun rätt, här finns golfbanor i världsklass, idylliska ridstigar och ett stort kulturarv! Du erbjuds möjligheter att arbeta med stora projekt och därmed vara en bidragande faktor till att påverka och göra skillnad för samhällsutvecklingen i Svedala kommun.

Uppdrag
Ett stenkast från stationen i Svedala finns kommunhuset i en vacker byggnad med högt i tak, både bokstavligt och bildligt! Svedala kommun är en expansiv kommun som värdesätter mod, engagemang, öppenhet och hållbarhet. Academic Work söker för Svedala kommuns räkning en mark-och exploateringsingenjör för att bidra till den fortsatta samhällsutvecklingen. Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att tillhöra den strategiska planeringsenheten som består av 15 kollegor i olika roller. Den strategiska planeringsenheten kännetecknas av en stor teamkänsla där positivitet och framåtanda är en del av kulturen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av Svedala kommun.

Som mark- och exploateringsingenjör driver du kommunala och privata exploateringsprojekt, samt representerar kommunen i rollen som fastighetsägare. Då du förvaltar kommunens markinnehav genomför du markköp- och försäljning samt bevakar kommunens markintressen vid mer övergripande strategiska markfrågor. Du bistår med juridisk kompetens under hela plan- och byggprocessen och är konsulterande i framtagningen av detaljplaner. Du rapporterar till den strategiska planeringschefen som ansvarar för den långsiktiga samhällsplaneringen inom kommunen.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Förhandla köp och försäljning av mark på uppdrag av kommunstyrelsen, inklusive att ta fram köpeavtal för detta
  • Samordna exploateringsverksamheten
  • Ta fram avsiktsförklaringar, samverkansavtal, exploaterings- och markanvisningsavtal
  • Uppföljning av exploateringsavtal, ekonomisk och juridiskt
  • Ansvara för försäljning av kommunala industri- och villatomter inom detaljplan
  • Ta fram fastighetsrättsliga markavtal, i form av arrenden, servitut och nyttjanderättsavtal
  • Fastighetsrättsligt stöd för övriga verksamheter inom kommunen
  • Leda interna- och externa exploateringsgruppsmöten
  • Uppdatera Exploateringsprogram och analysera statistik


Kompetens
Har en civilingenjörsexamen inom lantmäteri, väg och vatten eller motsvarande högskoleutbildning med bygg- och/eller anläggningsinriktning. Alternativt ser vi att du har en ekonomikandidat eller juristexamen med inriktning avtal och fastighetsrätt
Har minst 3 års erfarenhet som exploateringsingenjör
Goda kunskaper inom jordabalken, fastighetsrätt, civilrätt och PBL
Har ett B-körkort
Är obehindrad i svenska i tal och skrift då all kommunikation sker på svenska
Det är meriterande om du har arbetat i 5 eller fler år som exploateringsingenjör samt har en god förhandlingsvana och erfarenhet av ekonomisk uppföljning.

Som person är du självgående och är van vid att fatta beslut för att driva ditt arbete framåt och ta ansvar för dina uppgifter. Du arbetar strukturerat och kan hantera många ärenden samtidigt. I kontakten med konsulter, entreprenörer och exploatörer företräder du kommunen på ett affärsmässigt sätt och visar en integritet i din yrkesroll. Du är van vid att arbeta i team och du visar en positiv attityd och god samarbetsförmåga. I tjänsten ingår att upprätta rättsliga dokument, därför ska du uttrycka dig väl på svenska både i tal och i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna tjänst.

Arbetstid/varaktighet
Start: Omgående
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Omfattning: Tillsvidare, flexmöjligheter finns

Placering: Svedala kommunhus, 3 minuters promenad från Svedala station.

Vi går igenom urvalet löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Mark- och exploateringsingenjör

Företag Svedala kommun
Ort
Utgår

2019-04-03

Ansök nu

Dela detta jobb